Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ziya Selçuk'un istifası öncesinde "kişiye özel kadro" iddiası!

Bakan Ziya Selçuk'un istifasından hemen önce istifa eden danışmanı hakkında "kişiye özel kadro" iddiaları TBMM'yi karıştırdı.

Ziya Selçuk

CHP'li vekil yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e yönelik hazırladığı soru önergesi TBMM'yi karıştırdı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa etmesinden hemen önce istifa eden danışmanı Turğay Öntaş için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde “kişiye özel kadro açıldığı” iddiasını TBMM'ye taşıdı.

Yüceer, “Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un danışmanının atandığı kadroyla ilgili sorularımız şeffaf bir biçimde yanıtlanmalıdır” dedi.

Yüceer, iddialarını şu şekilde dile getirdi:

"Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un danışmanı Turğay Öntaş’ın alındığı doçentlik kadrosu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Ana Bilim Dalı’nda açıldı. Bu kadroya alınacak kişi için ‘Temel eğitim sosyal bilgiler eğitimi alanında doçent unvanı almış olmak. Biyografilerle değerler ve politika eğitimi konularında çalışmaları olmak’ şartları bulunuyordu. Açılan ilanda da görülebileceği gibi YÖK’ün getirdiği kuralın açıkça ihlal edildiği ve kadro için bir kişinin işaret edildiği görülüyor.

Daha önce bu ve buna benzer onlarca ilanla karşılaştık. Üniversiteler ve kamu kurumları birtakım bürokratlara, eski danışmanlara kadro yaratmak için kullanılamaz. Bu kurumlar AKP’nin kadrolaşması için değil halka hizmet için var. Millî Eğitim Bakanlığı’na atanan Mahmut Özer, eski Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un danışmanı için açılan bu kadroyla ilgili yönelttiğimiz soruları şeffaf bir biçimde yanıtlamalıdır. Bu sorular yeni Bakan’ın ilk sınavı."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER