Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşte Türkiye Kupası kura sonuçları

Ziraat Türkiye Kupası´nda kuralar az önce çekildi.

İşte Türkiye Kupası kura sonuçları

Ziraat Türkiye Kupası´nda son 16 turuna kalan takımların kura çekimi gerçekleşti. İlk maçta 26, 27 ve 28 Aralık´ta ilk maçlar oynanacak. Karşılaşmaların rövanşı ise 16, 17 ve 18 Ocak 2018´de yapılacak. 

İşte Ziraat Türkiye Kupası´nda son 16 turu eşleşmeleri:

Fenerbahçe - İstanbulspor

Beşiktaş - Osmanlıspor

Galatasaray - Bucaspor

Konyaspor - Trabzonspor

Boluspor - Akhisarspor

Gençlerbirliği - Bursaspor

Kayserispor - Antalyaspor 

Giresunspor - Başakşehir

TÜRKİYE KUPASI HAKKINDA

Türkiye Kupası ya da sponsorluk anlaşmaları gereğince Ziraat Türkiye Kupası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962 yılından beri düzenlenen ulusal kupa organizasyonudur. 2014-15 sezonu itibarıyla statü değişikliğine gidildi.

1962´de, hem UEFA´nın Türk takımlarına UEFA Kupa Galipleri Kupası´na katılma zorunluluğu getirmesi, hem de Avrupa ülkelerinde lige paralel olarak düzenlenen kupa maçlarının kulüplere sağladığı maddi ve manevi kazançlar, Türkiye´de de bir kupa şampiyonasının takvime alınmasını mecburi hale getirdi. 1962-1963 sezonundan itibaren Türkiye Kupası adıyla başlatılan bu organizasyon, 1980-81 sezonunda Federasyon Kupası, 1992-93 sezonunda yeniden Türkiye Kupası adını almıştır. 2005-2009 yılları arasında Fortis´in sponsor olması sonucu Fortis Türkiye Kupası adıyla oynanan organizasyon, 2009-10 sezonundan itibaren Ziraat Türkiye Kupası adını kullanmaktadır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER