Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ziraat Bankası´na illegal saldırı hakkımı kullanmak istiyorum!

Sadettin İNAN

Ziraat Bankası´na illegal saldırı hakkımı kullanmak istiyorum!

Ziraat Bankası, geçmişte yaptığımız bir haberden dolayı ?Bankacılık Kanuna aykırı davrandığım´ gerekçesiyle hakkımda Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığa ifade vermeye gittiğimde suç duyurusu metnini okuyunca bir ifade dikkatimi çekmişti.

?Gazetecilik adı altında Ziraat Bankasına illegal saldırıda bulunuluyor!´ Bu iddiayı da haklı çıkarmak için Ziraat Bankasıyla ilgili yaptığımız haberleri de alt alta sıralamışlar.

Bu haberlerin detayına girmeyeceğim. Zaten Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da yapılan suç duyurusunda Ziraat Bankası´nı haksız bularak başvurularını reddetti.

Ben burada asıl Ziraat Bankası yönetiminin ?çiftçinin kanayan bir yarasına´ karşı tutunduğu tavrı sorgulamak istiyorum. Yani illegal saldırı hakkımı bir kez daha kullanmak istiyorum!

 

Malumunuz, spor kulüplerinin batık borçları Ziraat Bankası´nın öncülüğünde yapılandırılacak/kurtarılacak. Yetkili kişiler kamuoyundaki tepkiyi kırmak için buna yapılandırma diyorlar ama dikkatinizi çekmiştir, bu borçların yüzde kaç faizle yapılandırılacağını açıklamıyorlar. Kamuoyunda konu günlerdir tartışılmasına rağmen Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ısrarla faiz oranını açıklamakta imtina ediyor.

Neden acaba?

Ziraat Bankası devletin bankası olduğuna göre, milletin de spor kulüplerinin batık borçlarının hangi faiz oranıyla yapılandırıldığını/kurtarıldığını bilmeye hakkı olsa gerek.

Gayriihtiyarî olarak sormak istiyorum. Neden endişe duyuluyor? Acaba çiftçiye nasıl bir haksızlık yaptıklarının ortaya çıkmasından mı korkuyorlar?

Şimdi çıkıp diyecekler ki; ?piyasa faizleri yüzde 30´larda seyrederken Ziraat Bankası olarak biz çiftçiye indirimli tarımsal kredileri yüzde 8 ile kullandırıyoruz.´

Doğrudur ama ben Ziraat Bankası´nın çiftçiye kullandırdığı kredilerin faiz oranlarını sorgulamıyorum. 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı bulunan ve bugün neredeyse dokunmadığı çiftçi bulunmayan Tarım Kredi Kooperatiflerine kullandırılan kaynağın faiz oranıyla ilgileniyorum. Teknik bir konu olduğu için, buradaki ?kanunsuz uygulamadan´ kimsenin haberi yok.

Kanunsuz diyorum çünkü indirimli tarımsal kredileri Türkiye´de çiftçiye sadece Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri kullandırıyor. Ziraat Bankası´nda bu oran yüzde 8 iken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yüzde 30!

Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu, Genel Müdürü ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu kanunsuz uygulamanın çok iyi farkındalar. Zaten ben bu konuyu gündeme getirdikçe Tarım Kredinin yönetim kurulu ve genel müdürünün işine gelse de Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın aşırı derecede rahatsız oluyor. Çünkü buranın ?eşelenmesini´ istemiyor!

Düşünsenize yıllık 4.5, 5 milyar lirayı topluca kullandırdığınız bir müşteri var. Ve bu kaynağı da piyasa faiziyle veriyorsunuz. Buradaki tatlı faiz karının sorgulanmasını veya kaybetmeyi kim ister?

İşten ondan dolayı Tarım Kredi üzerinden kullandırılan kredilerdeki kanunsuzluğu haberleştirdiğimiz için Ziraat Bankası yönetimi hemen harekete geçerek önce haberimizi mahkeme kararıyla tekzip ettirdiler, sonra da hakkımda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Sahada kanunsuz faizin sonuçlarını çiftçi bire bir yaşarken, bizim yaptığımız haberleri, hukuki yolla yalanlasanız ne olacak yalanlamasanız ne olacak! Sonuçta sahada çiftçinin yaşadığı mağduriyet ortada!

Biz bunları kafamız uydurmuyoruz?

Hadi onu da geçtim, madem bizim haberlerimiz doğru değil, amacımız Ziraat Bankası´na ?illegal saldırıda bulunmak!´ o zaman Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz çıkıp neden bir açıklama yapmıyor? Bu haberlerin doğru olmadığı yönünde pekâlâ bir açıklama yapılabilir.

Sonuç olarak birileri çok iyi biliyor ki burada büyük bir zulüm var. Eşelenmesini istemeseler de ben buradaki kanunsuzluğu ve zulmü gündemde tutarak, ?Ziraat Bankası´na karşı illegal saldırı hakkımı´ kullanacağım!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz