Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ZİMBABVE´DE SEÇİMLERDEN SONRA ORTALIK KARIŞTI! ASKER SOKAĞA İNDİ

37 yıllık diktatörlüğün darbe ile sona erdiği Zimbabve´de, iktidar partisinin seçim zaferine karşı çıkan muhalifler başkent Harare´de polisle çatıştı. Dakikalar sonra askeri birlikler caddelerde belirdi, otomatik silahlar ateşlendi. Reuters haber ajansı,

ZİMBABVE´DE SEÇİMLERDEN SONRA ORTALIK KARIŞTI! ASKER SOKAĞA İNDİ

Zimbabve´de 37 yılın ardından yapılan ilk seçimler sonucunda, ülke karıştı. Seçimleri diktatör darbeyle Mugabe´yi deviren ve ülkenin başına geçen Emerson Mnangagwa´nın partisi ZANU-PF´nin kazandığının açıklanması, muhalifleri sokağa döktü.

18-08/01/640xauto-2.jpg

Seçim sonucuna itiraz eden Demokratik Değişim Hareketi Partisi (MDC) taraftarları, Afrika ülkesinin başkenti Harare´de polisle çatıştı. Hemen ardından, askeri birlikler caddelerde belirdi.

1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Reuters haber ajansı, Harare üstünde orduya ait helikopterlerin uçtuğunu ve otomatik silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor. Ajans, en az bir kişinin öldüğünü duyurdu.

 18-08/01/640xauto.jpg

Reuters ve AP, alevlerin yükseldiği sokaklar ve Mnangagwa´nın posterlerini taşlayan protestocuların fotoğraflarını geçiyor.

Açıklanan sonuçlara göre, ZANU-PF 209 sandalyeli parlamentoda 109 sandalyeye ulaştı. Sandıktan 41 sandalye çıkardığı duyurulan MDC, daha önce de hile ve usulsüzlük iddialarını gündeme getirmişti.

 18-08/01/640xauto-1.jpg

Ülkede oy sayımı henüz bitmiş değil, 58 milletvekilini hangi partilerin kazandığı belirsizliğini koruyor. ZANU-PF´nin üçte iki çoğunlukla anayasayı değiştirebilmek için 30 sandalyeye daha ihtiyacı var.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER