Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Zarif: Açıklamalar Yeter, Avrupa Pratik Çözümler Sunsun

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupalıların yaptıkları açıklamaların yeterli olduğunu belirterek, Avrupalıların pratik adımlar atması gerektiğini söyledi.

Zarif: Açıklamalar Yeter, Avrupa Pratik Çözümler Sunsun

18 Temmuz 2018

Tesnim Haber Ajansı - Euronews Farsça´ya konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD´nin nükleer anlaşmadan çekildikten sonra Avrupa ile ilişkilerin önemine işaretle, Avrupalıların nükleer anlaşmaya bağlılık için siyasi taahhütlerinden sonra şimdi onların pratik girişimlerini görmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Zarif, "Avrupalılar sırf açıklama yapmak ve bildiri yayınlamakla yetinmemeliler. Biz bankacılık, yatırım, enerji, taşımacılık, küçük ve orta ölçekli firmaların onlar tarafından desteklenmesi gibi alanlarda pratik ve uygulanabilir çözümleri almaya ihtiyaç duymaktayız." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Zarif açıklamasının devamında, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Helsinki´deki görüşmesine ve onların Suriye´de olan bitenler hakkında bir nevi yakınsamaya vurgularına işaretle, Suriye´nin kaderinin bu ülke halkı tarafından belirlenmesi gerektiğine inandığını, Suriye halkının geçen 7 senede türlü baskı, terör eylemleri ve radikal unsurların saldırıları karşısında iyi bir direniş ortaya koyduklarını, İran ve Rusya´nın da Suriye halkının yanında olduklarını da gösterdiklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanı; İran´ın Rusya ve Suriye ile iyi ilişki ve koordinasyonunu korumaya devam edeceğine dikkat çekerek, her üç tarafın hedefinin terörizm ve radikalizmle mücadele etmek olduğunu ifade etti.

Zarif, ABD ve müttefiklerinin Suriye´deki terör örgütlerine destek için gizli çabalarına işaretle; "Donald Trump, Suriye münakaşasından kendi hesabına bir kredi yatıracaksa, bu kredi, IŞİD´e destekten başka bir şey değil." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı Trump´ın Helsinki´de İran´ın IŞİD´in hezimetinden faydalanmaması gerektiğine dair sözleri hakkında ise, bu açıklamanın ABD Başkanı´nın IŞİD güçlerini desteklediğini onaylar nitelikte olduğunu, Batılı kaynakların elindeki sağlam belgelerin bu desteği açık şekilde kanıtladığını, IŞİD ve diğer radikal örgütlerin Amerikan silahlarını kullanmasının bu belgelerden biri olduğunu ifade etti

Kaynak: Tesnim Haber Ajansı

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER