Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunanistan'da polisin başından vurduğu Roman çocuk hastanede öldü

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 Aralık'ta polisin başından vurarak ağır yaraladığı 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangulis hastanede öldü. Farangulis'in polis tarafından vurulması ülkede şiddetli eylemlere yol açmıştı.

Yunanistan

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Selanik kentinde 5 Aralık'ta polisin başından vurarak ağır yaraladığı 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangulis'in Selanik'teki hastanede öldüğünü duyurdu.

Yunanistan polisi Frangulis'in 20 euroluk benzin parasını ödemeden benzinciden kaçması üzerine genci takibe aldığını ve dur ihtirana uymaması sonucu açılan ateş sonucu Frangulis'in başından yaralandığını duyurmuştu.

Frangulis'in polis tarafından vurulmasının ardından başta sol ve anarşist gruplar ile Romanlar, başkent Atina ve Selanik'te zaman zaman polisle çatışmalara da sahne olan protesto gösterileri yapmıştı.

Frangulis'in yattığı hastaneden yapılan açıklamada "16 yaşındaki Frangulis koma halinde 5 Aralık günü saat 02.02'de ambulansla hastaneye getirildi. Acilen ameliyata alındı ​​ve ardından çok kritik bir durumda hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı ve mümkün olan en iyi mekanik ve ilaç desteğini aldı.Doktor ve hemşirelerin yorulmak bilmez çabalarına rağmen hasta bu sabah saat 10:10'da öldü" dendi.

FRANGULİS'İ VURAN POLİSE EV HAPSİNE ALINMIŞTI

Frangulis'i vuran polis mahkemeye çıkartılmış, sorgu hakimi ve savcının zanlının tutuklu mu tutuksuz mu yargılanacağı konusunda hemfikir olamaması için nihai karar için beş iş günü ek süre tanınmış ve bu süreçte polisin ev hapsinde tutulmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili soruşturma da başlatılmıştı.

Romanlar Avrupa'nın e büyük etnik azınlığı. Çoğu Doğu ve Orta Avrupa'da olmak üzere 12 milyon Roman kıtada yaşıyor. Yunanistan'da çoğu yoksulluk sınırının altında olmak üzere on binlerce Roman ikamet ediyor. Ülkedeki Romanlar sıklıkla kendilerine yönelik ayrımcılıktan şikayet ediyor.

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER