Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunanistan´da DHKP-C´den Erdoğan´a suikast planı iddiası

Yunanistan´ın başkenti Atina´da yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C´nin 9 üyesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a suikast hazırlığı içerisinde oldukları ileri sürüldü.

Yunanistan´da DHKP-C´den Erdoğan´a suikast planı iddiası

Yunanistan´da yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C´nin 9 üyesinin hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bulunduğu iddia edildi.

To Vima gazetesinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, terör örgütü DHKP-C zanlılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan´a bir saldırı planladıkları ileri sürüldü.

Haberde, Yunan polisinin (ELAS) düzenlediği operasyonda ele geçirilen notlarda, örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a roketatar, el bombaları ve molotofkokteyleri ile bir suikast planladığını gösteren bir taslağın ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

Saldırı planında Erdoğan´a "Akrep" kod adının verildiği belirtilen habere göre, Cumhurbaşkanının konvoyunun geçişi sırasında iki taraftan roketatarlarla saldırı gerçekleştirilecek ve bir grup örgüt üyesi ise aracın arkasından saldırıya devam edecekti.

Haberde, emniyet güçlerinin, Atina´nın doğusundaki Parnitha Dağı eteklerinde gömülü olduğu tahmin edilen roketatar ve mühimmatların bulunması için çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Kasım ayı sonunda Atina´da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan 9 DHKP-C üyesi Türk vatandaşı, tutuklanarak mahkemeye sevk edilmişti.

Yakalanan terör örgütü üyeleri arasında, 2013´te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası´ndan Türkiye´ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan´da yakalanan Hasan Biber isimli örgüt üyesinin de bulunması dikkati çekmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER