Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Katrougalos: AB, TürkAkım için de aynı yasaları uygulamalı

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Katrougalos, Avrupa Birliği´nin (AB) Kuzey Akım 2 doğal gaz projesi ve TürkAkım projesi için aynı yasaları uygulaması gerektiğini bildirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Katrougalos: AB, TürkAkım için de aynı yasaları uygulamalı

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Atina Enerji Forumu kapsamında katıldığı bir panelde Avrupa´daki doğal gaz projelerini değerlendirdi. 

Rus gazını Türkiye´ye ve Türkiye üzerinden Avrupa´ya taşıyacak TürkAkım doğal gaz boru hattı projesine ilişkin AB´de bazı çekinceler olduğunu fakat yasaların her durumda eşit uygulanması gerektiğini kaydeden Katrougalos, "Biz Avrupa´da doğalgaz piyasası için yüzde yüz kaynak çeşitliliğini destekliyoruz. Bu konuda bir şüphe yok ancak Kuzey Akım 2´de ne uygulanıyorsa, TürkAkım için de aynı yasalar uygulanmalıdır. Çünkü tamamen aynılar." dedi.

TürkAkım, 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak. Projede ikinci hattın, Yunanistan üzerinden İtalya´ya veya Bulgaristan üzerinden Sırbistan´a ulaştırılması değerlendiriliyor.

Maliyeti 10 milyar avro civarında olması beklenen Kuzey Akım 2 projesiyle ise yılda 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya´ya sevk edilmesi planlanıyor. Projede, boru döşeme çalışmaları devam ediyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER