Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunan uzman: Bölgedeki adımlar Türkiye´nin onayına muhtaç

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı Mavi Vatan-2019 bugün tamamlanıyor. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok yansıması olan tatbikata ilişkin Yunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Nikolas, Türkiye´nin bu tatbikatla birçok yöne mesaj verdiğini ifade eder

Yunan uzman: Bölgedeki adımlar Türkiye´nin onayına muhtaç

Türk silahlı kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihindeki en büyük deniz tatbikatı Mavi Vatan-2019 bugün tamamlanıyor. Üç denizde de 103 geminin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen tatbikatta milli deniz ve hava platformlarının yanında yazılım tabanlı sistemler de kritik görevler üstlendi.

Mavi Vatan tatbikatı, 462 bin kilometrelik alanda icra edildi.

Mavi Vatan 2019 Tatbikatı´nda milli deniz ve hava platformlarının yanında yazılım tabanlı sistemler de kritik görevler üstleniyor.

Yurtiçi ve yurtdışında pek çok yansıması olan tatbikata ilişkin Yunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Paunis Nikolas, yenisafak.com´a değerlendirmelerde bulundu. Nikolas, tatbikatın çok geniş bir alana yayıldığını ifade ederek, Türkiye´nin NATO´nun ikinci, dünyada da dokuzunda büyük orduya sahip olmasına rağmen bu alanın etkili bir şekilde kontrol edilmesi için birden fazla güç kullanması gerektiğini belirtti.

Nikolas, konvansiyonel güç olarak, özellikle küçük uçak gemileri ( Anadolu ve Trakya ) ve diğer savaş gemilerinin tamamlanması ve ABD´den alınması planlanan F-35-B´lerle durumun Türkiye lehine büyük oranda değişeceğini ifade etti.

Yazının devamınını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER