Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YUNAN BASININ İDDİASI... 2 YUNAN ASKERE KARŞILIK ONLARI TEKLİF EDECEKLER

Yunanistan´da, 1 Mart´ta Meriç´te Türk devriyeleri tarafından yakalanan ardından da tutuklanan 2 Yunan askeri, teğmen Angelos Mitretodis ve uzman çavuş Dimitri Kuklacis ile ilgili yeni ?takas? iddiaları geldi.

YUNAN BASININ İDDİASI... 2 YUNAN ASKERE KARŞILIK ONLARI TEKLİF EDECEKLER

Atina´da, 2 Yunan askeri yakalanıp tutuklanmaları üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan ve Yunan mahkemelerinin 3 defa Türkiye´nin iade talebini reddettikleri FETÖ´cü 8 asker ile ?takas? edilmeleri ihtimali bulunduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Söz konusu ?takas? iddiaları gerek Atina, gereke Ankara´da yalanlanmıştı.

2 ASKERE KARŞILIK 3 DHKP-C´Lİ

Bu defa, Haftalık To Vima gazetesi, farklı bir ?takas? iddiası ortaya attı. Gazete, 2 Yunan askerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın geçen 7 Aralık´daki Atina ziyaretinden 1 hafta önce yakalanan 9 DHKP-C´liden 3´ü ile takas edilmeleri ihtimalinden söz etti. 
Bu iddia şu ana kadar ne doğrulandı ne de yalanlandı.

Türkiye, Yunan polisinin yakaladığı 9 DHKP-C üyesinden bugüne kadar 3´ünün iadesini istemişti. Atina İstinaf Hakimler Konseyi. terör örgütü DHKP-C üyeleri Mehmet Doğan, Şadi Naci Özpolat ve Hazal Seçer?in ?adil yargılanmayacakları, işkence görebilecekleri ve Türkiye´nin taleplerinde belirsizlikler bulunduğu? iddialarıyla iade edilmemelerini kararlaştırmıştı.

YUNANİSTAN´DA YARGILANACAKLAR

Yunan polisi, DHKP-C´nin Atina´daki 3 ayrı hücre evindeki baskınlarında, patlayıcı imalatında kullanılan amonyum nitrat, kablolar ve masaüstü saatler ile 1 tabancadan başka, sahte kimlik, pasaport ve ehliyetler ele geçirmişti.
DHKP-C´li 9 terörist, terör örgütü üyesi olmak, terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak ve sahte evrak tanzim etmek gibi bir dizi suçlamalardan Yunanistan´da yargılanacaklar.

?MERKEL MÜDAHALE ETTİ?

Bu arada, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos KOcyas, Almanya Başbakanı Angela Merkel´in geiçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde 2 Yunan askeri konusunu gündeme getirdiğini söyledi.

Kocyas ?AB´deki ortaklarımız, bu konuda destek ve dayanışmalarını gösteriyorlar. Merkel, bizzat Erdoğan nezdinde müdahale etti. Türkiye´nin iki ülkenin sınırında sıradan bir olayı, uzun vadeli koz olarak kullanmak istemeyeceğini ümit ediyorum? dedi.

ÇAPRAS VE KAMMENOS ASKERLERİ KONUŞTULAR

Edirne´de F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan 2 Yunan askeri konusu, Başbakan Aleksis Çipras ile koalisyon hükümetinin küçük ortağı populist milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos arasındaki görüşmede ele alındı.

Kammenos geçtiğimiz günlerde 2 Yunan askerinin ?Türk cezaevinde rehin? olduklarını ileri sürmüştü. Kammenos´a cevap Savunrma Bakanı Yardımcısı Fotis Kuvelis´den gelmişti. Kuvelis ?Askerlerin rehin olduklarına ilişkin sözler abartılmıştır ve hedelerimize hizmet etmemektedir? diyerek, Kammenos´u zor durumda bırakmıştı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER