Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK´dan yeni düzenleme: İstanbul´un milletvekili sayısı azaltıldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi.

YSK´dan yeni düzenleme: İstanbul´un milletvekili sayısı azaltıldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre, Kırşehir, Tekirdağ ve Bayburt´un çıkaracağı vekil sayıları birer artarken, İstanbul´un 2, Mersin´in ise vekil sayısı 1 azaldı.

YSK, 31 Aralık 2018 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu´nun nüfus verilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını tekrar tespit etti. YSK´nin kararına göre, iki milletvekili sayısı düştü. Habertürk´ten Fevzi Çakır´ın haberine göre, İstanbul´un çıkaracağı vekil sayısı 98´den 96´ya, Mersin´in çıkaracağı vekil sayısı 13´ten 12´ye düştü. Kırşehir, Tekirdağ ve Bayburt´un ise vekil sayısında artış yaşandı. Bayburt´un vekil sayısı 1´den 2´ye, Tekirdağ´ın vekil sayısı 7´den 8´e, Kırşehir´in vekil sayısı ise 2´den 3´e çıktı.

İSTANBUL 96 VEKİL OLDU

Son karar sonrası İstanbul´un vekil sayısı 96, Ankara´nın vekil sayısı 36, İzmir vekil sayısı 28, Bursa´nın vekil sayısı ise 20 olarak belirlendi. YSK, çıkaracağı vekil sayısı 18´in üzerinde olan İstanbul´un 3, Ankara, İzmir ve Bursa´nın ise 2 seçim çevresi olarak devam etmesini kararlaştırdı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER