Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK başkanı Sadi Güven çok önemli şeyler söylüyor!

Milli Gazete'den Adnan ÖKSÜZ ANALİZ ETTİ...

YSK başkanı Sadi Güven çok önemli şeyler söylüyor!

Sadi Güven diyor ki; “Yasal değişiklik yapılırsa halk oylamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde mekândan bağımsız, vatandaş seçim günü neredeyse orada oyunu kullanabilir. Yasal değişiklik gerçekleşirse YSK böyle bir uygulamayı yapmaya hazır. Altyapımız hazır. Türkiye’nin artık bunu düşünmesi gerekir. Yapamadığım şeylerden birisi de bu. Bunu yapmak gerekir.”

* Sadi Güven diyor ki; “Bundan sonra da seçimler sağlıklı gitsin isteniyorsa, siyasi partilerin sandığa sahip çıkması ve üyelerini bizimle birlikte eğiterek sandığa vermesi gerekir. Siyasi partilerin seçim sahasındaki sandık kurulu sonuçlarını kontrol edebilmeleri açısından dünyada ilk kez sadece bizim yaptığımız tarama usulünü getirdik. Sayım döküm cetveli sahada alındıktan sonra sandık sonuç tutanaklarını ve ilçe birleştirme tutanaklarını YSK’ye geldiği saniyede siyasi partilerle paylaştık. Bu da sahada yapılmış hataya itiraz etme imkânını sağladı.”

* Sadi Güven diyor ki; “Bizim gibi siyasi partiler eliyle seçim yapıp da bunu tarayarak birleştiren, itirazları siyasi partilerin üyelerinin olduğu yerlerde değerlendiren başka bir ülke yok. Biyometrik kimlik uygulamasına bizim de geçmemiz gerekir. YSK buna hazır. Oy kullanmaya gelen kişinin biyometrik kimliğini gösterdiğinde, bilgisayarla kimin oy kullanmaya geldiğini müşahitlerin, sandık kurulu üyelerinin, vatandaşların kontrol imkânı olacaktır. Biyometrik kimlik uygulamasının bir an önce tamamlanması gerekir. Yurt dışında bu rahat bir şekilde kullanılıyor.”

* Sadi Güven diyor ki; “Dünyanın birçok yerinde zarf uygulaması kaldırıldı. Yasal mevzuat değişikliğiyle, sandıkların dışarıdan içerisi görünmeyecek şekle getirilmesi suretiyle zarfın kaldırılması gerekir. Böylece, zarflar nedeniyle oyların iptali ortadan kalkar. Dünyanın hiçbir yerinde artık bu yok.”

***

Bütün bunlara bir tek itirazım var;

Sadi Bey, Sadi Bey doğru şeyler söylüyorsun, güzel konulara değiniyorsun ama bunları neden emekliliğine 2 gün kala söylüyorsun?

Bu konular daha önce ülke gündeminde günlerce, haftalarca, aylarca tartışılırken neredeydin?

YOKLUKLAR İÇİNDE İMAM HATİPTE OKUDU!

* YSK başkanlığına 24 Ocak 2013’te 6 yıllık süre için seçildi.

* Süresi bir yıl uzatıldı. 24 Ocak 2020’de 7 yıllık süresini tamamlayacak.

* YSK’nın 15. başkanı.

* Görevde bulunduğu sürede 2 cumhurbaşkanlığı, 3 milletvekilliği, 2 mahalli idareler seçimi, bir de halk oylaması olmak üzere 8 seçim yapıldı.

* Terzi çocuğu. Annesi okumayı sonradan öğrendi. Yokluklar içinde İmam Hatipte okudu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz