Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YPG´YE YARDIM İÇİN AFRİN´E GEÇTİLER! KİM BU HRİSTİYAN GRUP?

SDG içinde yer alan Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council, TSK´nın başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile ağır darbe alan terör örgütü YPG´ye yardım için Afrin´e geçme kararı aldı.

YPG´YE YARDIM İÇİN AFRİN´E GEÇTİLER! KİM BU HRİSTİYAN GRUP?

Afrin´de YPG hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürerken Fırat´ın doğusunda bazı gruplar YPG´ye yardım için seferber oldu. YPG´yi gizlemek için kurulan SDG´nin bileşenleri içinde yer alan Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council, Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin´e, YPG´ye yardım için geçme kararı aldı. Peki kim bu Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council ?

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis son yaptığı açıklamada SDG içerisindeki bazı Kürtlerin Afrin´deki operasyonlar sebebiyle ?dikkatlerinin dağıldığını? ve Afrin´e kaydığını söylemişti. 20 Ocak´ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı´na tepki gösteren SMC, günler sonra Afrin´e militan göndereceğini duyurmuş ve Afrin´e vardığını iddia ettiği teröristlerin görüntülerini twitter sayfasından duyurmuştu.

Habertürk Washington temsilcisi Serdar Turgut, Pentagon´un YPG raporundan ayrıntılar aktardığı bugünkü yazısında bu gruba dikkat çekmiş şu ifadelere yer vermişti: Bu arada Washington´daki birimlere göre SDG içinde yer alan Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council, Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin´e, YPG´ye yardım için geçme kararı aldı. Washington´un, ?Bu kararı alanlara her türlü yardımı keseriz´ tehdidine rağmen bu kararın alınması ilginç bulundu burada.?

Hristiyan Süryani ve Keldanilerin 2013´ün başında kurduğu Syriac Military Council, PKK´nın çatı örgütü YPG´nin alt birimleri arasında. Örgüt ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Haseke ve çevresinde faaliyet gösteriyor. 2014´te DEAŞ bahanesiyle Kuzey Irak´ta Sincar´a yerleşen PKK´nın o tarihteki saldırısında yine bu örgüt yer aldı.

Kuzey Irak´ta ve Suriye´de Rakka ve Deyrizor bölgesinde DEAŞ´a karşı yürütülen operasyonlarda ön saflarda bulunan Syriac Military Counci, son olarak Afrin´e YPG´ye yardım için askerlerini yolladı. 20 Ocak 2018´de, Syriac Military Council sözcüsü Kino Gabriel, SDF´nin sözcüsü oldu. Örgüt amacıını Suriye´deki Asur / Süryanilerin ulusal haklarını savunmak ve korumak olarak açıklıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER