Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YPG/PKK MÜNBİÇLİ GENÇLERİ ZORLA SİLAH ALTINA ALMAYA DEVAM EDİYOR

Terör örgütü YPG/PKK, ABD ile Türkiye´nin Münbiç mutabakatına rağmen, Münbiçli gençleri zorla silah altına alıyor.

YPG/PKK MÜNBİÇLİ GENÇLERİ ZORLA SİLAH ALTINA ALMAYA DEVAM EDİYOR

Terör örgütü YPG/PKK, ABD ile Türkiye´nin örgütün Münbiç´ten çıkarılmasını öngören mutabakatına rağmen, ilçede yaşları 18 ile 30 yaş arasındaki erkekleri zorla silah altına almaya devam ediyor.

Terör örgütü YPG/PKK´nın Münbiç ilçesindeki sözde askeri meclisi, ABD ve Türkiye´nin örgütün ilçeden çıkarılması konusunda 4 Haziran´da vardığı mutabakata rağmen Münbiçli gençleri tehdit ederek zorla silah altına alıyor.

YPG/PKK´nın Münbiç´teki sözde askeri meclisinin sosyal medya hesaplarınca dün yeniden paylaşılan 18 Haziran tarihli belgede, yaşları 18 ile 30 yaş arasındaki Münbiçli erkekleri bu ayın 20´sine kadar teslim olup örgüte katılmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Örgüt, tanınan süre içerisinde teslim olmayanları alıkoymak ve cezalandırmakla tehdit etti.

Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 27,7´sinde varlık gösteren YPG/PKK, işgal ettiği bölgelerde gençleri zorla silah altına alıyor.

Öte yandan ilçede esnaf, örgütün Münbiçli erkekleri nisan ayında zorla silah altına almasına tepki göstererek kepenk indirmişti.

YPG/PKK, Halep´in Fırat Nehri´nin batısında kalan Münbiç ilçesini, Ağustos 2016´ta ABD´nin desteğiyle ele geçirmişti.

Münbiç nüfusunun yüzde 90´ından fazlasını Araplar oluşturuyor.

ABD ve Türkiye´nin Münbiç yol haritası

ABD ve Türkiye, YPG/PKK´nın Suriye´nin kuzeyinde Fırat Nehri´nin batısında işgal ettiği Münbiç´ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran´daki görüşmelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştı.

Plan, Türk ve ABD tarafının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasını öngörüyor. Mutabakat ayrıca Münbiç´te teröristlerin çıkmasından sonra ilçenin yerel unsurlarından bir yönetim kurulmasını içeriyor. İş birliğinin Fırat Nehri´nin doğusuna ilerletilmesi de planlanıyor.

Bu çerçevede ilk devriye faaliyeti 18 Haziran´da yapılmış, Türkiye ve ABD Münbiç´te şimdiye kadar 28 koordineli/bağımsız devriye görevi icra etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER