Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YPG/PKK DEYRİZOR´DAKİ BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor´da DEAŞ karşısındaki başarısızlığını gizlemeye çalışıyor.

YPG/PKK DEYRİZOR´DAKİ BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR

01.11.2018 Perşembe

ANKARA - Selen Temizer - Mohamad Misto

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye´de DEAŞ karşısında geri çekilmek zorunda kalmasının nedenini, Türkiye´nin Fırat´ın doğusundaki terör hedeflerine saldırıları olarak göstermeye çalışıyor. Örgüt bu yolla, ABD´nin kendisine desteğini artırmayı planlıyor.

Terör örgütleri YPG/PKK ile DEAŞ arasında Deyrizor´daki çatışmalar 11 Eylül´den bu yana sürüyordu.

YPG/PKK, DEAŞ´ın kentteki son kalesi Heccin ilçesini ele geçirmek için yaklaşık 6 bin teröristiyle saldırdı.

Örgüt, DEAŞ´ın Suriye´nin enerji zengini kenti Deyrizor´daki varlığını tümüyle bitirmek için ABD ve Fransa´nın desteğiyle yoğun saldırılar düzenledi.

YPG/PKK, Heccin ilçe merkezi, Şiife, Bagoz ve Süse belde merkezleri ile Bu-Hesan ve Bu-Hatir köylerinde süren çatışmalarda yüzlerce mensubunu kaybetti.

Fakat ABD ve Fransa´nın desteğine rağmen örgüt ilerleyemedi. DEAŞ´lı teröristlerin sert karşılıklar vermesi sonucu ele geçirdiği yerlerden kısa süre sonra çekilmek zorunda kaldı.

YPG/PKK, yalnızca 27 Eylül´de ele geçirdiği Bagoz belde merkezini elinde tutabildi.

Başarısızlığı örtme arayışı

ABD desteğini alabilmek için SDG ismini kullanan terör örgütü, sosyal medya hesaplarından dün yaptığı açıklamada, DEAŞ´a karşı operasyonlarını Türkiye´nin Aynularab´da (Kobani) son günlerde düzenlediği operasyonlar nedeniyle sonlandırdığını duyurdu.

Örgüt bu yolla, ABD ve Fransa´nın desteğine rağmen terör örgütü DEAŞ karşısındaki başarısızlığını ört bas etmeye çabalıyor.

İki taşla bir kuş vurmayı hedefleyen örgüt, Türkiye´nin saldırıları karşısında ABD´yi yanına çekmeye de çalışıyor.

Terör örgütü, ABD´den Türkiye konusunda güvence alabilmek için kendi imkanlarıyla bir tür şantaj yapmaya çalışıyor. ABD ordusuna, "Türkiye´yi engellemezseniz Deyrizor´da devam edemeyiz" mesajını veriyor.

YPG/PKK, aynı taktiği Zeytin Dalı Operasyonu sırasında da uygulamıştı. Örgüt, operasyon başladıktan sonra Fırat´ın doğusu ve Haseke ilinin güneyindeki bölgelerde DEAŞ´a karşı başlattıkları saldırıları, Türk ordusunun Afrin harekatı yüzünden durdurduklarını açıklamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER