Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM´nin internet sitesinde yayımlandı.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM´nin internet sitesinden yayımlandı. Buna göre, üniversite tercihleri 7-14 Ağustos´ta yapılacak.

ÖSYM´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM´nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM´den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu´na 10 Temmuz´a kadar ÖSYM´nin "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

Tercih süresi

Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 7-14 Ağustos´ta yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu´ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.



Anahtar Kelimeler: TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER