Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YKS EK YERLEŞTİRME SÜRECİ YAKINDA BAŞLIYOR

YKS yerleştirme sonuçlarının 31 Ağustos´ta açıklanmasının ardından ilk yerleştirmeler yapıldı. Yerleşemeyen adaylar, ek tercih sürecini bekliyor.

YKS EK YERLEŞTİRME SÜRECİ YAKINDA BAŞLIYOR

Yüzbinlerce aday bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına katıldı. Yoğun bir sınav temposu geçiren adayların bir önemli bir kısmı, 31 Ağustos´taki yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtlarını gerçekleştirdi. Yerleşemeyen adaylar ise ÖSYM tarafından açıklanacak olan ek yerleştirme sürecini bekliyor.

Yükseköğretim kurumlarına geçiş sürecinde her yıl Eylül ayında gerçekleşen yerleştirme işlemlerinde bu yıl da aynı prosedürün uygulanması bekleniyor. İlk yerleştirmeler Eylül ayının ilk haftasında tamamlanırken, ek yerleştirmeler ise Eylül´ün üçüncü ve dördüncü haftaları gerçekleşiyor.

Ek tercih sürecinde ilk olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden "Ek yerleştirme kılavuzu" bekleniyor. Kılavuzun ÖSYM´nin resmi adresinde yayınlanmasının ardından süreç belli olacak. Kılavuzda boş kontenjanlar yayınlanacak ve adaylar tercihlerini boş kontenjanlara göre gerçekleştirecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin önümüzdeki günlerde ek yerleştirme kılavuzunu yayınlaması bekleniyor. Adaylara ek tercihler için bir süre verilecek, ardından adaylar işlemlerini tamamlayıp ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. Sonuçların yayınlanmasının ardından ek yerleştirmeyle kazanan adaylar, açıklanan sonuçlara göre kayıtlarını yaptırabilecek. 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER