Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yine Atatürk´e Hakaret Yine Tutuklama

Türkiye halkının bölündüğü konulardan biri olan Atatürk´e saygı ve anma günlerinde gelişen bazı tatsız olaylar gündemi meşgul etmekte. Türkiye gençliği ideolojik kamplaşmayı bir tarafa bırakıp birlik ve ileriye dönük dünya gelişimine katkı sağlamadığı müd

Yine Atatürk´e Hakaret Yine Tutuklama

Edirne´deki 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk´ü anma törenleri sırasında, Atatürk aleyhinde sarf ettiği sözler nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin (21), ´Atatürk´ün hatırasına alenen hakaret´ suçlamasıyla tutuklandı.

DHA´nın haberine göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü´nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk´ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi.

Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi´ne sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, ´Atatürk hatırasına alenen hakaret´ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Edirne´deki törenlerde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, "Atatürk ilah değildir, Allah´ın kanunları var. Atatürk Batı´nın kanunlarını getirdi" diye bağırmaya başladı.

Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3´üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra ´Atatürk´e hakaret´ suçlamasıyla gözaltına alındı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER