Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yıllarca önce hazırlanan ‘plan’! aslında ‘sır’ değildi!

Milli Gazete yazarı Adnan ÖKSÜZ ANALİZ ETTİ...

Yıllarca önce hazırlanan ‘plan’! aslında ‘sır’ değildi!

Yıl; 2012...

Yaklaşık 8 sene önce...

Amerikalı kurt politikacı Henry Kissinger’in bir gazeteye verdiği röportaj çok dikkat çekiciydi.

Neydi o röportaj? Kissinger ne demişti? Bakalım mı?

* “Amerika, Çin ve Rusya’yı özel olarak zayıflatıyor ve tabutun son çivisi tabii ki İran olacak. Şu ana kadar Çin’in askeri gücünü artırmasına, Rusya’nın ise Sovyet dönemi etkilerinden arınmasına müsaade ediyorduk ki, kendilerini güçlü zannetsinler. Bu onları harap edecektir. Bugüne kadar biz tecrübeli nişancı gibi, amatörü silahı eline almaya itiyorduk. Silaha dokununca da işi tamam…”

* “Gelecekte çok büyük bir dünya savaşı yaşanacak. Bu savaştan sadece ABD galip çıkacak.”

* “Gelecek savaş o kadar acımasız olacak ki, yalnız bizim gibi güçlü bir devlet bu savaştan galip çıkabilir. Bundan dolayı Avrupa Birliği hayatta kalmak için güçlü ve bir arada durmaya çalışıyor. Onların da gelecekteki karışıklıklardan haberleri var. Sıradan bir insan iseniz, bu savaşa karşı köye kaçarak hazırlıklı olabilirsiniz. Ama silahı yanınıza alınız, çünkü çokça aç insan oluşacak.”

* “Amacımız Büyük İsrail’i kurmaktır. İran işgali Ortadoğu’da dengeleri tamamen değiştirecektir. Askerimize kaynaklarını elde etmek için Ortadoğu’da yedi ülke işgal etmemiz gerekiyor dedik. Bu iş nerede ise tamamlandı.”

* “Askerler çok titiz uygulamakta emirleri ve son basamak kaldı. O da, dengeyi tamamen değiştirecek İran’dır. Her şey yolunda giderse, Ortadoğu’nun yarısı gelecekte İsrail’in olacaktır.”

***

Plan böyle!

Peki, sır gibi görünen, öyle algılanan bu ‘plan’, gerçekten de ‘sır’ mıydı? İşte buraya dikkat;

Yer; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM).

Yıl; 1992. Yani, Kissinger’ın bu açıklamalarından tam 20 sene önce…

Meclis kürsüsünde konuşan Erbakan Hoca. O tarihte Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan. Kulak verelim mi;

* “Plan şudur; şimdi önce Kuzey Irak’ta bir otorite boşluğu meydana getirilecek. Orada Batı’nın yönetiminde, oradaki halkın değil Batı’nın arzularını gözetecek bir bölge meydana getirilecektir.”

*  “Ondan sonra Türkiye’nin Güneydoğu’su bu bölgeye ilhak edilecek. Ve bunun için Türkiye, Irak, Suriye ve İran’la Müslümanlar birbirini ezsin diye bölgedeki Kürt kökenli Müslümanlarla birbirlerini Vietnam’a dönüştürülecek.”

* “Bölge Vietnam’a dönüşürken sözde kurtarıcı gibi İsrail Lübnan’ı alacak ve böylece taa Akdeniz’de geniş bir kapısı bulunan İsrail, Lübnan boşluğundan Kuzey Irak, Ermenistan, Bakü’ye kadar uzanan bir koridor kurulacak.”

* “Bu koridor, içerisinde Kuzey Irak, Güneydoğu Anadolu bir araya getirilip önce Ermenistan’ın yönetimine verilecek, burada oturan Müslüman halk Ermeni değirmeninde öğütülecek ve İsrail’e yumuşak yutulacak bir lokma haline getirilecek.”

* “İşte plan budur. Bu planın tatbikatını görüyoruz. İşte daha 2 yıl evvel Amerikalı yarbayların Riyad’daki karargâhlarında yaptıkları açıklama; ‘Biz Kuzey Irak’ta otorite boşluğu kuracağız. Anadolu’dan da buraya parçalar ilave edeceğiz’ demediler mi?”

* “Bunları biz burada kaç defa konuşmadık mı? İşte şimdi Güneydoğu Anadolu Lübnanlaştırılmadı mı? Bu PKK’yı oradan buraya kim gönderiyor zannediyorsunuz? Amerika gönderiyor! İşte ellerindeki silah. İşte plan!”

* “Ne acıklıdır ki bizim zaten çok şükür istihbaratımız yok. Çünkü olan istihbaratımız CIA ve MOSSAD ile işbirliği halinde. Şu halimize bakın! Amerikalı adam istediği gibi oynuyor. Bize istihbarat diye yönlendiriyor. Onlara da git vur diyor. Bizim bir milli istihbaratımız yok. İki aydan beri daha istihbarata bir başkan bile konulamadı.”

***

Ey okur!

Bu notların özeti şudur; Erbakan Hocanın haklılığı bir kez daha çıktı ortaya…

***



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz