Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeter artık!

Sefa SAYGILI - 10. 08. 2018 Cuma

Yeter artık!

10. 08. 2018 Cuma

Daha önce defalarca bu sütunlarda yazdık. Şu an maalesef yasalarımız evlilik yapmanın ve aile kurmanın aleyhinedir. Hürriyet Gazetesinde (9 Ağustos 2018) Güzin ablaya mektup gönderen bir mağdur başından geçenleri ?Süründüm´rumuzu ile yazmış. İbretle okuyalım:

?Kanunlar değişmediği sürece hiçbir kadınla evlenmem artık

Boşanmaya, malın mülkün yarısına ve süresiz nafakaya göz dikmiş eski karım ikide bir ?ayrılacağım senden? derdi. Her hafta bir sebep bulup kavga çıkarırdı. Bir gün ?boşanmak istiyorum senden? dedi. Çalışmayan bir ev hanımıydı. 4 çocuğumuz vardı.

Ben hep alttan alıyor, ?Ayrılıp ne yapacaksın. Evimizde şiddet yok, geçim sorunu yok. Hayat standardın düşer? derdim. O da ?Neden hayat standardım düşecek ki? Şimdiye kadar sahip olduğun emlakların yarısı benim. İkisini de alırım. Birinde otururum, diğerini kiraya veririm. Senden de ömür boyu nafaka alırım, gül gibi geçinir giderim? diye karşılık verdi.
Ona, ?Çocuklar daha ufak, 3-4 sene daha bekle, biraz daha büyüsün de, hâlâ kararından vazgeçmez isen ayrıl. Dava açsan bile hiçbir gerekçen yok, hâkim boşamaz? dedim.
Bunun üzerine avukata gitmiş, avukat yönlendirmiş. Bir gün gönüllü olarak benimle birlikte olduktan sonra karakola gidip ?kocam bana tecavüz etti? demiş.
Anında evden uzaklaştırma cezası aldım ve beni evden attılar.
Eve yaklaşamadım, çocukları göremedim.
Sonra da anlaşmalı olarak ne istedilerse verdim ve boşandım. Çocukları da istemedi, velayetleri bana bırakıldı. Çocuklarıma bakıyorum. Ona da süresiz nafaka ödüyorum. Malımı mülkümü, tazminatı, süresiz nafakayı alan eski karım özgür bir dul kadın hayatı yaşıyor. Keyfine bakıyor.
Bu yasaları silah olarak kullanan eski karımın bana yaptıklarından sonra şunu anladım:
?6284 sayılı kanun?, ?TMK Kanunu´ndaki edinilmiş mallara ortaklık rejimi? ve kadının ?süresiz ömür boyu nafaka? alabiliyor olması kadını boşanmaya teşvik ediyor.
Ben hayata küstüm, kadınlara güvenimi kaybettim.
Kanunlar değişmediği sürece hiçbir kadına güvenip evlenemem artık.?

Rezaletleri görüyorsunuz. Bu tip olaylara şahit olan gençler evlenmek ister mi size soruyorum. Bu yüzden boşanmalar artıyor, evlenenlerin sayısı azalıyor.

Bir an önce yasal düzenlemeler yapılmazsa daha çok kişinin ahı tutacak.



Anahtar Kelimeler: Yeter artık

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER