Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´YEREL´DE İTTİFAK GERGİNLİĞİ!

İktidar, cumhur ittifakını yerelde çatlatmamak için formül arıyor. Siyasi iktidar, 2019´un işaret fişeği olacak yerel seçimlerde resmi ittifak yapmayan AKP ve MHP´nin illerde yaşayacağı siyasi mücadeleye formül arıyor. Gelişmeler ise daha şimdiden AKP ve

´YEREL´DE İTTİFAK GERGİNLİĞİ!

Partiler, 2019´un ilk kapısı olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarına hız verdi. Kasım 2019´daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden yedi ay önce yapılacak belediye seçimleri, şimdiden AKP ve MHP teşkilat ve adayları arasında yaşanacak gerginliğin sinyallerini veriyor. Cumhur İttifakı adı altında MHP ile bir araya gelen iktidar ise yerelde resmen yapmadığı ittifakın, zarar görmesine formül arıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin işaret fişeği olacak yerel seçimlerde ittifakın nasıl olacağı ise merak ediliyor. İttifak ortaklarının düşündüğü ilk formül, iki partinin de belediye kazandığı veya oyunun ikinci olduğu illeri paylaştırmak. Bu noktada AKP sözcülerinin savunduğu formül, ?Gönül İttifakı?.

YEREL, ÇOK TARTIŞMALARA GEBE

Ancak siyasi gözlemciler, geçmişti Adalet Partisi ve CHP arasında olan yereldeki sert çekişmenin, belediyelerde iddialı olan iki partinin tabanı ve teşkilatları arasında da şu anda yaşandığına dikkat çekiyor. Manisa´da yaşanan tartışma buna örnek gösteriliyor. İki parti arasında yerelde yaşanacak çekişmeye nasıl formül bulunacağı tartışıladursun, AKP´nin Doğu ve Güneydoğu´daki kayyum atanan belediyelerde başarılı kayyumlar mı, yoksa milletvekillerinin mi aday olacağı da bir başka tartışma konusu.



Anahtar Kelimeler: YEREL İTTİFAK GERGİNLİĞİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER