Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yerel seçimlerden sonra "Kabinede revizyon yapılacak" iddiası

31 Mart yerel seçimlerinden sonra "dışarıdan bakan" uygulamasının iyi işlemediği gerekçesiyle Erdoğan´ın bir kabine revizyonuna gideceği iddia edildi.

Yerel seçimlerden sonra

31 Mart yerel seçiminin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bir kabine revizyonuna gideceği iddia edildi. Kulislerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilk kez uygulanan "dışarıdan bakan" uygulamasının iyi işlemediği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve milletvekilleri arasından atanan İçişleri, Dışişleri, Adalet, Hazine ve Maliye bakanları dışındaki bakanlar beklentileri karşılayamadığı belirtiliyor. Kulislerde konuşalanları aktaran Cumhuriyet´ten Emine Kaplan´ın haberine göre, ´Dışarıdan bakan´ların siyasetten gelmemesi, bürokrat havasında devam etmeleri performanslarını olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart´ta oluşacak tabloya göre kabinenin durumu konusunda yeniden bir değerlendirme yapacaktır.

 

Belediye başkanı adayı olan milletvekillerinin seçilmesi durumunda Meclis´teki sandalye dağılımı yeniden şekillenecek. Partinin şu an için komisyonlarda çoğunluğuyla ilgili bir sıkıntı bulunmuyor. Erdoğan´ın Meclis´teki yeni sandalye dağılımına göre kabine revizyonu yapmaya karar verirse Meclis´ten bazı milletvekillerini kabineye kaydırabilir. Ancak bu sayının sınırlı olacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı Nihat Zeybekci´nin partinin İzmir´deki oylarını artırırsa kabineye alınabileceği kaydediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER