Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yerel seçimlerde yeni düzenleme: Adayı olmayan pusulada...

YSK tarafından daha önce çekilen kuraya göre, o bölgede seçime girmeyen partinin ismi aradan çıkartılarak, pusula basılacak.

Yerel seçimlerde yeni düzenleme: Adayı olmayan pusulada...

Yerel seçimlerde ilk kez ittifak uygulanacak olması yeni düzenlemeleri de beraberinde getirdi. 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde YSK aldığı kararla diğer seçimlerden farklı olarak farklı bir pusula basacak. 

Belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeliklerinde yapılan seçim ittifakları nedeniyle bastırılacak pusulalar, her il hatta her ilçe için farklı olacak. Partilerin ittifak yapmaya karar verdiği yerler değişiklik gösterdiği için her il için ayrı çalışma yapılacak.

ttifak yapılan yerlerde, pusulalarda sadece seçime katılan partilerin ve adaylarının isimleri olacak. Bu seçimlerde aday fotoğrafı kullanılmayacak ve partinin ambleminin altında adayın ismi yer alacak. Hem belediye başkanı, hem de belediye meclis üyeliğinde ittifak varsa seçime katılmayan partinin ismi pusuladan düşürülecek.

 

YSK tarafından daha önce çekilen kuraya göre, o bölgede seçime girmeyen partinin ismi aradan çıkartılarak, pusula basılacak. Pusula basımı standart olmayacak. Basımlar genelde illerde yapılacak. Ancak alt yapısı olmayan 40 ilin oy pusulaları, ittifaklar dikkate alınarak Ankara´da basılacak. 41 ilde ise seçim kurulları kendi il ve ilçeleri için oy pusulalarını aynı sistemle basacak. Yerel seçimlerde seçmenler, en fazla 4, en az 2 oy kullanacak. Büyükşehirde yaşayan bir seçmen, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyeliği ve muhtarlık olmak üzere 4 oy atacak. Bütün ilçelerde de sistem böyle işleyecek. Sadece köylerde 2 oy kullanılacak. Köylerde yaşayan seçmen, bir oy muhtarlık, bir oy da il genel meclisi için oy kullanacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER