Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni oyunun adı ?güvenli bölge´

Trump´ın bilmeceye dönen Suriye´den çekilme hamlesinin altından yeni bir plan ortaya çıktı.

Yeni oyunun adı ?güvenli bölge´

ABD Başkanı Trump´ın çekilme ile ilgili kararı sonrası gazetemizin gündeme getirdiği, ABD´nin ?güvenli bölge´ projesi doğrulandı. Suriye´nin kuzey kesimlerinde 32 kilometrelik bir alana kurulması planlanan bu güvenli bölge planlarını Trump, sosyal medya üzerinden Türkiye´ye yaptığı tehdit mesajında itiraf etti. Türkiye´ye öneri olarak sunulan güvenli bölgenin detaylarına bakıldığı zaman ise ortaya yeni bir planın sahneye konulduğu da apaçık ortaya çıkıyor.

ABD Başkanı Donald Trump´ın Fırat´ın doğusu operasyonu ile ilgili Türkiye´ye yönelik küstah açıklamaları gündemin en sıcak konusu oldu. Türkiye´yi ekonomi üzerinden tehdit eden Trump, Suriye´nin kuzeyinde 32 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge kurulmasını açıklayarak ağzındaki baklayı da, çekilme planının altındaki nedeni de ortaya koydu.

 

TÜRKİYE SINIRINDAN UZAKLAŞTIRACAKLAR

Ankara tarafından Trump´ın güvenli bölge önerisi ile ilgili ?karşı değiliz´ açıklaması yapılsa da güvenli bölge önerisi ile ABD, bölgede yeni planını sahneye koyacak. İlk aşama olarak olası bir operasyonun önüne geçilip terör örgütü YPG´nin koruma altına alınması sağlanacak olan planın devamında ise örgüt, Türkiye sınırından Suriye´nin iç ve doğu bölgelerine taşınacak. Böylece tehdit unsurunun ortadan kaldırıldığını iddia eden ABD, örgütün Suriye´de bir sözde özerk yapılanma içerisine girmesinin zeminini hazırlayacak.

UÇUŞA YASAK BÖLGE ABD´NİN GÜNDEMİNDE

ABD´nin güvenli bölge projesi ile ilgili gazetemize bölge kaynaklarından önemli detaylar da gelmeye başladı. Gelen bilgilerde ABD´nin, Trump´ın işaret ettiği 32 kilometrelik güvenli bölgeye Suriyeli peşmergeleri ve Arap aşiretlerden oluşan birlikleri konuşlandırma planı olduğu belirtildi. Ayrıca gelen bilgilerden en dikkat çekeni ise ABD´nin bu alanları uçuşa yasak bölge ilan etmeye yönelik hazırlık içinde de olması. Terör örgütünün hava saldırılarından korunmasını sağlayacak olan uçuşa yasak bölge ilanı için YPG´nin ABD´ye baskı yaptığı da bildirildi.



Anahtar Kelimeler: Yeni oyunun güvenli bölge

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz