Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YEMEN´DE ATEŞKES YİNE İHLAL EDİLDİ

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri, Taiz kentinde ateşkesi ihlal ederek halk direniş güçlerine ait bölgelere ilerlemeye çalışan Husilerin konvoyuna havadan saldırdı.

YEMEN´DE ATEŞKES YİNE İHLAL EDİLDİ

YEMEN´DE ATEŞKES YİNE İHLAL EDİLDİ

 

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen´in Taiz kentinde ateşkesi ihlal ederek, halk direniş güçlerine ait bölgelere ilerlemeye çalışan Şii Ensarullah Hareketi´ne (Husiler) ait konvoya hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, halk direniş güçlerinin Taiz kentindeki stratejik öneme sahip Cebel el-Cerra askeri bölgesine ilerlemeye çalışan Husilere ait konvoya, kentin Cebel ez-Zunuc bölgesinde hava saldırısı düzenledi.

Bu arada, Husilerin Taiz ve Aden kentlerinde de ateşkesi ihlal ederek halk direniş güçlerine ait bölgelere havan topuyla saldırılar düzenlediği aktarıldı.

Taiz kentinin güneybatısındaki Ed-Dabab cephesinde ateşkesi ihlal etmekle suçladıkları Husiler ile halk direniş güçleri arasında da çatışmaların çıktığı kaydedildi.

Yemen´de ramazan ayının sonuna kadar devam edecek insani ateşkes bu geceden itibaren yerel saatle 23.59´da başlamıştı.

BM, önceki gün, Yemen´de 10 Temmuz Cuma günü yerel saatle 23.59´da başlayacak "ön koşulsuz insani aranın" ramazan sonuna kadar süreceğini duyurmuştu. Bu sürede Yemen´deki tüm bölgelere engelsiz şekilde limanlar ve havaalanları da kullanılarak insani yardım ulaştırılması gerektiği belirtilmişti.

Yemen´de daha önce de 12 Mayıs´tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edilmiş, ancak Husi militanları ateşkesi, ilk 1 saatin ardından ihlal etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER