Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yemen´de 2 bin 700 çocuk silah altına alındı

UNICEF, Yemen´de çatışan tarafların 2 bin 700 çocuğu silah altına aldığını duyurdu.

Yemen´de 2 bin 700 çocuk silah altına alındı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen´de çatışan tarafların 2 bin 700 çocuğu silah altına aldığını duyurdu.

UNICEF´in Yemen ofisinin Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, çatışan tarafların 2 bin 700 çocuğu zorla silah altına aldığı, bunun yanı sıra Yemenli kızların üçte ikisinin 18 yaşına ulaşmadan evlendirildiği belirtildi.

Yemen´de çatışmalardan en çok zarar görenlerin çocuklar olduğu vurgulanan açıklamada, çocukların çatışmaların hedefi olmaması gerektiğinin altı çizildi.

UNICEF´ten geçen ay yapılan açıklamada, Yemen´de 2015´ten bu yana 6 bin 700´den fazla çocuğun hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen´de Husiler, Eylül 2014´ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015´ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen´de 4 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen´de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER