Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yedi Tane Şehitten Sonra Gazze´de Ateşkes Sağlandı!

Mısır´ın araya girmesiyle birlikte Siyonist İsrail rejimi ve Filistin yönetimi arasında ateşkes sağlandı. Dün geceden beri saldırılarını devam ettiren İsrail´e tüm dünyadan ateşkes için çağrı yapıldı.

Yedi Tane Şehitten Sonra Gazze´de Ateşkes Sağlandı!

Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası´ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır´ın ara buluculuğunda İsrail´le ateşkese varıldığı duyuruldu.

Açıklamada İsrail ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi. 

Hamas lideri İsmail Heniyye de kısa süre önce yaptığı açıklamada, İsrail´in Gazze Şeridi´ne yönelik saldırılarını durdurması halinde ateşkes durumuna dönülebileceğini kaydetmişti.

İSRAİL´İN GAZZE´YE SALDIRILARI

İsrail´in dün akşamdan bu yana Gazze´ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 7 Filistinli şehit oldu, 25 Filistinli yaralandı. Gazze´deki Filistinli grupların attığı roketler nedeniyle de İsrail tarafında 1 kişi öldü, 50´den fazla kişi yaralandı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi´nde gerginliğin fitili ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze´ye sızması oldu. Gazze´nin 3 kilometre kadar içerisine sızan İsrail askerlerinin Hamas´a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu ve 1 İsrail askeri öldürüldü.

Olaydan bir gün sonra Hamas ve İslami Cihad´ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında 1 İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı, pazar günü şehit olan üyelerinin intikamına almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu olayın ardından İsrail, Gazze´ye hava saldırısı başlatırken Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER