Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yaşamak Yorulmaktır

Dr. Levent BİLGİ - 19.10.2018 Cuma

Yaşamak Yorulmaktır

19.10.2018 Cuma

ODTÜ´lü öğrenciler mezuniyet törenleri sırasında ?Tayyipler âlemi´ olarak bilinen bir dizi karikatürü pankart olarak taşımış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu öğrenciler hakkında şikâyette bulunmuştu. Erdoğan´ın şikâyeti sonrası öğrenciler uzun süren bir gözaltı süreci sonrası serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan kendisini gerçekten üzen birkaç ODTÜ öğrencisini geçenlerde kabul etti ve ülkede her şeyin kavga olmadığını, hoşgörü ve affetmenin bu ülkede ön plana taşınan değerler olduğunu gösterdi.

Öğrencilerden biri böyle bir olaya sebebiyet vermek istemediklerini, bu nedenle üzgün ve pişman olduklarını bildirdi. Erdoğan, görüşmenin sonunda öğrencilere, yerli bir cep telefonu  hediye etti.

Yüzyıllarca birbirlerini yiyen Avrupa bugün el sıkışabiliyor, neredeyse kıtayı tek bir devlet haline getirebiliyorsa biz de başarabiliriz. Bugün her şeyden çok oturup konuşmaya, birbirimizi anlamaya çalışmaya, kimseyi ötekileştirmeden geniş bir konsensüse ihtiyacımız var.

Terörün, haksızlığın, hukuksuzluğun, hırsızlığın, ehliyetsizliğin, kayırmanın vs. her türlüsünün karşısında durarak; milletçe, devletçe farklılıklarımızı dikkate alarak evrensel değerlerde buluşmamızın zamanı çoktan geldi. Bu dünyada aslında maceramız ortak ve hepimiz bu hayat yolculuğunun kardeşleri, yoldaşları, akrabalarıyız.

Yaşam mücadelesini birbirlerimize destek olarak, hayatlarımızı kolaylaştırmaya çalışarak, Peygamber emri olan müjdeleyerek, nefret ettirmeden yaşasak?

Yaşamak yorulmaktır, hep beraber daha güzel, daha insanca, daha müreffeh, daha demokratik bir hayat için hep beraber yorulalım. Beraber kavgasız, birbirimizi kabullenerek yaşayabileceğimizi bütün insanlığa gösterelim.

Çocuklarımıza kavgasız, huzurlu bir hayat bırakmak için?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ODTÜ´lü gençlerle buluşması yeni bir milat olabilir mi?



Anahtar Kelimeler: Yaşamak Yorulmaktır

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER