Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yargıtay kararı sonrası yeni gelişme: Kaftancıoğlu'na tahliye

İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Kaftancıoğlu, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Yargıtay kararı sonrası yeni gelişme: Kaftancıoğlu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamlamıştı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onamıştı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onanmıştı.

'DÜŞMANLIK SİZDE ELEŞTİRİ HAKKI BENDE KALSIN'

Kaftancıoğlu adliyeye gitmeden önce sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Kaftancıoğlu’nun mesajı şöyle:

“Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter.”

4717399.jpg

KAFTANCIOĞLU ADLİYEYE GİTTİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklama göre İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar kesinleşti ve mahkeme kararı infaza gönderildi.

Bugün gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine giden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na partili bir grup eşlik etti.

Kaftancıoğlu, avukatlarıyla birlikte infaz savcılığının bulunduğu kata çıktı.

4717396.jpg

ADLİYE ÖNÜNDE TARTIŞMA

Bu arada, Kaftancıoğlu adliyeye gelmeden önce iki kişi destek olmak amacıyla pankart açmak istedi. Buna izin vermeyen polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

TÜRKAN SAYLAN'IN 'MOLA' HAREKETİNİ YAPTI

Kaftancıoğlu adliyeye girişinde 2009 yılında Ergenekon operasyonları sırasında evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan’ın pencereye çıkarak kendisine destek vermeye gelenlere yaptığı ‘mola’ hareketini yaptı.

Kaftancıoğlu'nun bu sırada çekildiği fotoğraf, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Twitter hesabından paylaşıldı.

saylan.jpeg

TAHLİYE EDİLDİ

İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Kaftancıoğlu, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi. Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu, "Yarın Ekrem İmamoğlu'nun mahkemesi var. Hep birlikte orada olacağız." dedi.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER