Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yardım malzemeleri evinden çıkan emniyet müdürü açığa alındı

Tekirdağ Valiliği gündem olan skandal ile ilgili açıklama yaptı: Yardım malzemeleri evinden çıkan emniyet müdürü açığa alındı

Yardım malzemeleri evinden çıkan emniyet müdürü açığa alındı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgesinde görevlendirilen emniyet müdürünün görev yaptığı ilden dönerken depremzedeler için gönderilen birçok malzemeyi götürdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan emniyet müdürü savcılık sorgusunun ardından ‘hırsızlık’ suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Emniyet müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken savcılığın karara itiraz ettiği öğrenildi. Öte yandan Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada söz konusu emniyet personelinin görevden çektirilerek açığa alındığını duyurdu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrasında bölgeye çok sayıda yardım sevk edildi. Kolluk kuvvetleri de güvenlik ve yardımların düzenli olarak sağlanması için bölgeye sevk edildi. Depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerin bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamak için herkes tek yürek olurken depremzedeleri dolandıran ve hırsızlık yapan vicdansızların haberleri ‘pes’ dedirtti.

Yardım Malzemesi ile Döndü

Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I. da bu kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü. Ancak; otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği tespit edildi.

Evinde Birçok Malzeme Ele Geçirildi

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektirikli Isıtıcı ve  Kettle Isıtıcı ele geçirildi.

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti.

Açığa Alındı

Tekirdağ Valiliği, deprem bölgesindeki yardım malzemelerini Tekirdağ'daki evine getirdiği iddia edilen emniyet personelinin açığa alındığını bildirdi.

Açıklamada, "İlgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunulmuştur. Olay, valiliğimiz ve emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir."denildi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER