Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yapılan Son Ankette İstanbul´da AK Parti, Ankara´da CHP Önde

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul ve Ankara´da yapılan araştırmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankete göre İstanbul´da AK Parti adayı, Ankara´da ise CHP adayı yarışı önde götürüyor.

Yapılan Son Ankette İstanbul´da AK Parti, Ankara´da CHP Önde

Piar Araştırma, yerel seçime yönelik yaptığı son seçim anketi araştırma sonucunu yayımladı. Seçim anketi sonuçlarına göre, İstanbul´da AK Parti´nin, Ankara´´da CHP´nin adayı önde.

İMAMOĞLU VE YILDIRIM ARASINDA 3 PUAN VAR

Araştırma, 19-22 Aralık tarihlerinde İstanbul´da 3 bin 120, Ankara´da 1950 kişiyle görüşülerek yapıldı. Anketin hata payı yüzde 1,8 olarak açıklandı. Buna göre İstanbul´da AK Parti´nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım´a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 36,5. CHP´nin adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 33´le Yıldırım´ı takip ediyor. 

MANSUR YAVAŞ, ÖZHASEKİ´NİN 6 PUAN ÖNÜNDE

Ankara´da ise İstanbul´un tam tersi bir durum var. Başkentte CHP´nin İYİ Ğarti´nin de desteğini alan adayı Mansur Yavaş yüzde 41,9´la ilk sırada. AK Parti´nin adayı Mehmet Özhaseki ise yüzde 35,2 olarak kayda geçti.

KARARSIZLARIN ÇOKLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan yapılan araştırmanın sonuçlarında dikkat çeken başka bir detay da kararsızların çokluğu oldu. Binali Yıldırım´a oy verip vermeme konusunda yüzde 16´lık kesim kararsız olduğunu belirtirken, aynı oran Ekrem İmamoğlu için yüzde 23 olarak belirlendi.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER