Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yap İşlet Modeli

Süleyman KARAGÜLLE

Yap İşlet Modeli

Devlet garantisinde ?Yap-İşlet-Devret Modeli? çok riskli ama çok kazançlı bir modeldir. Eğer ülke canlılığını korursa ülke iki misli zenginleşir, borçlu devlet olmaktan çıkar, alacaklı devlet haline gelir. Ülke eğer ekonomik canlılığını koruyamıyorsa, o zaman da borcunu ödeyemez, iki misli bedel ödemek durumunda kalır ve en sonunda bu model devletin yıkılmasına sebep olur.

AK Parti kumar oynamıştır. Eğer ekonomik kriz ortaya çıkmaz ve ülkede faaliyet devam ederse, Türkiye´yi çok büyük başarıya götürmüş olacaktır. Ama ekonomik krizler sürüp giderse, bu model ülkenin yıkılmasına sebep olmuş olur.

Olan olmuştur. Şimdi herkes iktidarı muhalifi ile ülkeyi ekonomik bakımdan canlı tutmakla görevliyiz. Evet, sonunda başarı AK Parti´nin olacak ama ülkemiz kazanmış olacaktır.

EKONOMININ CANLI TUTULMASI IÇIN;

Tam istihdam sağlanmalıdır. Çocuk ve yaşlılar da çalışmalıdır. Hanımlar uygun işlerde üretici olmalıdır. Öğrenciler ve askerler üretici olmalıdır. Sağlam sakat herkesin seferber olması gerekir.
Herkes üretime yönelmelidir. Geçici olarak eğitim harcamaları azaltılmalıdır. Hizmet sektörü geriye alınmalıdır. Artan emekle borçlar bir an önce tasfiye edilmelidir. Yatırımlar üretime yönelmelidir. Mesken okul gibi yatırımlar ertelenmelidir.
Dışarıdan emek gelebilmesi için her türlü engeller kaldırılmalıdır. İsteyen istediği zaman ülkemize vize aranmaksızın girebilmeli ve çıkabilmeli, istediği işte çalışabilmelidir.
Dış ticaretin hızlanması için gümrükler ve vizeler kaldırılmalıdır. Türkiye dışarıdan mal alıp satarak zengin olmalıdır.
Borçlanmalar ?Altın Bono? üzerinde olmalıdır. Enflasyon etkisiz hale getirilmelidir.
Çalışanlara ?Çalışma Kredisi? verilmeli, işverenler borçlanmalıdır. İşletmelere ?Faizsiz Kredi? verilmelidir. Emek varsa sermaye de var olmalıdır. Üretici emeğe verilen ücret enflasyona sebep olmaz.
Halka ?Tüketici Kredisi? verilmelidir. Halk peşin para ile sipariş yapmalıdır. Bu kredi bütün sektörlere ?Faizsiz Kredi? olur.
Herkes aidatsız sigortalanmalı. Sigorta primlerini kişiler değil işletmeler ödemeli. Bugün gelen sigorta payı bugünkü emeklilere ödenmelidir.
Tüm araziler Tarım ve Sanayi Semtlerine göre planlanmalı, Tip Projeler ile arsalar kat karşılığı arz edilmelidir. Arsaya göre proje yerine, projeye göre arsa sistemi getirilmelidir.
?Açık Pazar? haline gelen Türkiye birden zenginleşir. Bu onun coğrafi olarak bulunduğu yerden dolayı böyledir. En büyük avantajı merkezde olmasıdır.

?Orman Semtleri? ?Devremülk Dinlenme Semtleri? haline getirilmelidir. Ormanların tahrip edilmeden herkese kullanma alanı olması sağlanmalıdır.

Türkiye artık gelişmiş bir ülkedir.

Tam istihdamı sağlayacak altyapı ve tesisleri vardır.

Dövize ihtiyacı yoktur.

Ülkemizin enerji kaynakları da yeterlidir. Hidrolik, linyit, rüzgâr, güneş ve odun enerjisi bol olan ülkemiz petrol kullanımını asgariye indirebilir. Enerji vergiden muaf olmalıdır. Petrol maliyet fiyatı ile satılmalıdır.

Cezaevleri zorunlu çalışma yerlerine dönüştürülmelidir.

İzin sistemi kaldırılmalı, yerine ?Haber Verme Sistemi? getirilmelidir. Kamu görevlileri yanlış yapanlar aleyhine hakemlerden oluşan yargıda dava açmakla görevli olmalıdır. Hiç kimse bir bürokrattan izin almak zorunda olmamalıdır.

Bunları yaptığınız da ?Yap İşlet Modeli? nimete dönüşür.

Bunları yapmazsanız ?Yap İşlet Modeli? zehir olur.



Anahtar Kelimeler: İşlet Modeli

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz