Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yahudi yerleşimcilerden İsrail polisi eşliğinde Aksa´ya baskın

İsrail askerlerinin korumasında bir grup Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerden İsrail polisi eşliğinde Aksa´ya baskın

26. 08. 2018 Pazar

İsrail askerlerinin korumasında bir grup Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail koruması altındaki 101 Yahudi yerleşimcinin Megaribe Kapısı´ndan Aksa´ya girdiğini" belirtti.

Dibs, sabah saatlerinde de polis korumasında 6 yerleşimcinin Aksa´ya girişine izin verildiğini söyleyerek, söz konusu kişilerin mescidin farklı yerlerini dolaşarak keşif yaptıklarını kaydetti.

İsrail yönetimi 2003´ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa´nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif´in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER