Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yağmur Sularını Biriktiren ve Güneş Enerjisi Depolayan Çadır

Dünyada var olan milyonlarca mültecinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla Kanadalı bir mimar olan Abeer Seikaly inanılmaz bir buluşa imza attı.

Yağmur Sularını Biriktiren ve Güneş Enerjisi Depolayan Çadır

Dünyada var olan milyonlarca mültecinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla Kanadalı bir mimar olan Abeer Seikaly inanılmaz bir buluşa imza attı. Ne mi yaptı ? Yağmur suyunu toplayan ve güneş enerjisi depolayan çadır. Seikaly tarafından icat edilen çadırın yapmında, farklı hava koşullarında genişleyebilen ve kaplanabilen yüksek mukavemetli plastik borudan oluşan eşsiz bir kumaş kullanıyor.

?Egyptian Streets? gazetesine göre, ?Dokuma Ev? olarak adlandırılan çadır, taşıma ve ulaşım kolaylığı sağlamak için parçaları birbirinden ayrılabilir şekilde üretilmiştir. Tasarlanan çadırın güzel özellikleri ise elbette bununla sınırlı değil. ayrıca yağmur suyunu toplayıp, bunların çadırın üstünden aşağı doğru oluklarla cep şeklinde haznelerde biriktiriyor. Böylece daha sonra duş, temizlik vb. için ekstra su kullanımına gerek kalmıyor.

Çadır ayrıca güneş enerjisini çekip ve özel bataryalarda depolanan elektrik enerjisine dönüştürebilme özelliğine de sahiptir.

 

 

Kaynak: bidunyahaber.org



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER