Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YA DİĞERLERİ

Türkiye´nin pek çok ilinde görmeye alışkın olduğumuz ´Arapça Tabelaları Kaldırma Uygulaması´ Adana´da da gerçekleştirildi. ´Görüntü kirliliğine neden oluyor´ denilerek kaldırılan tabelalar Suriyeli esnafa ait olunca kaldırmak kolay tabii´

YA DİĞERLERİ

Taksim´i gezip dolaştığınızda neredeyse Türkçe tek bir tabelaya rastlamazsınız ama tabelalar İngilizce-Fransızca-İtalyanca olunca görüntü kirliliği oluşturuyor denilmez. Ne var ki tabela Arapça olunca görüntü kirliliğine neden oluyor denilerek Suriyeli pek çok esnafın tabelası sökülüyor.

Geçen yıldan bu yana pek çok ilde yapılan bu keyfi muamele bu kez Adana´da sahnelendi. Adana´da bazı mahallelerdeki Arapça tabela, poster ve afişler indirildi. Zabıta ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde tabela denetimi gerçekleştirdi. Çoğunluğu Suriyelilere ait işletmelerde asılı olan tabela, poster ve afişler kaldırılarak görüntü kirliliğine son verildi.

Yabancı dillerdeki diğer tabelalara yönelik herhangi bir işlem yapılmazken bu uygulamanın sadece Arapça uygulanması manidar karşılandı.

 



Anahtar Kelimeler: DİĞERLERİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER