Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Wikipedia´nın alternatifi Wikizero kapanıyor ama "Özgür Ansiklopedi"ye ulaşmak yine mümkün olacak

WikiZero hukuki nedenlerden ötürü kapanacağını duyurdu, platform bundan böyle başka bir köprü URL ile hizmet verecek

Wikipedia´nın alternatifi Wikizero kapanıyor ama

Türkiye´de engelli olan Wikipedia´ya giriş için kullanılan köprü URL WikiZero kısa süre sonra kapatılacak. Duyuru, kullanıcıların WikiZero´ya girişlerinde platform tarafından verilmeye başlandı. 

29 Nisan 2017´de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Wikipedi´nin çevrimiçi tüm dilleri Türkiye´de engellenmişti. 

BTK, erişim yasağı kararının "Türkiye´yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan içerikler" nedeniyle alındığını duyurmuştu. 

BTK, alınan kararla ilgili olarak, ?5651 sayılı kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ´nın 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından idari tedbir uygulanmaktadır? demişti. 

Kararın ardından Türkiye´de Wikipedia´ya girilemeyince tüm içerikler WikiZero üzerinden ulaşıma açılmıştı.

Ancak WikiZero üzerinden arama yapanlara site girişte, ?Yakın bir zamanda hukuki sebeplerden dolayı 0wikipedia.org alan adı kapatılacaktır? diye uyarı yayınlamaya başladı. 

 

WikiZero uyarı.jpg
WikiZero yakında kapanacağını duyurdu.???????

Wikipedia sitesine ulaşmak için www.wikipedia.org adresinde ?w?nun önüne ?0? koyarak (www.0wikipedia.org) köprüsünü kullanmak yeterliydi.

Yapılan açıklamaya göre ?0? kullanılarak girilen URL adresi artık ?1? yazarak kullanılmaya devam edilecek. yani; www.1wikipedia.org adresini kullanarak Wikipedia´ya erişmek mümkün olacak.

Kaynak: .independentturkish.com

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER