Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Washington´un Gizli Gündemi

Serdar TURGUT

Washington´un Gizli Gündemi

Şimdi vereceğim haberi büyük ihtimalle ajanslarda gazetelerde görmediniz.

Onlar bunlara ya önem vermiyorlar ya da vermiyor gibi gözüküyorlar.

Oysa gerçek Washington´un nasıl çalıştığı o tür haberlerde görülebiliyor. Yani tam anlamında ´şeytan detaydadır´ olayı bu.

Geçtiğimiz cuma günü bu şehirde Başkan Trump, Miriam Adelson´a ?Başkanlık Özgürlük Ödülü´ (Presidential Medal of Freedom) verdi. Beyaz Saray´ın doğu bölümünde düzenlenen özel törende Miriam Adelson´a ödülünü bizzat Trump taktı. 

ADELSON AİLESİ

Eğer bu köşeyi dikkatli okuyanlardansanız bu Miriam Anderson´dan geçmişte sıkça bahsettiğimi hatırlayacaksınız.
O kocası Sheldon Andelson ile birlikte ABD büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınması kararını Trump´a dikte eden kişidir.

Evet ´dikte´ dedim. Sheldon Adelson, Trump´ın en büyük finansörü ve evanjelist çevrelerin de Amerika´daki en etkili ismi.

Onun karısı ile hayattaki en büyük ideali Kudüs´ü İsrail´in başkenti yapmak ve evanjelist yönetimle birlikte İsrail´in bölgede mutlak hakimiyetini kurmak. Miriam ile Sheldon tüm hayatları boyunca bu amaç doğrultusunda çalıştılar.

Kudüs´teki elçiliğin açılışında Sheldon karısı Miriam ile birlikte ABD Hazine Bakanı´nın yanındaydı. O gün kendisi de evanjelist olan hazine bakanı ile Sheldon, bu açılışa sert eleştiriler getirmekte olan Türkiye ile hesaplaşma yemini ettiler ve ondan sonra ABD ile Türkiye arasında yaşanan bir çok gerginliğin temeli de bu karı kocanın bulunduğunu söyleyebiliriz. Sheldon ayrıca Suudi Arabistan, ABD ve İsrail arasında oluşturulan bölgeye yönelik stratejileri de arka planda sonuna kadar desteklemektedir.

Trump işte bu son verdiği ödülle Miriam ve kocasına ne kadar müteşekkir olduğunu göstermek istedi.

Şunu özellikle söylemek istiyorum;
Evet şu anda Türkiye ile ABD arası ilişki daha iyi gidiyor ve daha da iyileşeceğe benziyor. Ama bu tür insanların burada hala çok etkili ve sıkı çalışmakta olduklarını da hiç unutmamalıyız. Ona göre tedbirler de daima alınmalı.



Anahtar Kelimeler: Washington Gizli Gündemi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER