Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Washington, Türkiye ve benim yazılarım?

Fehmi Koru- 14.03.2018

Washington, Türkiye ve benim yazılarım?

Sağolsun, Ahmet Kekeç (Star) bugünkü yazısında beni anıyor Hayır, adımı vermiyor, onun yerine ?deneyimli gazeteci ağabeyimiz´ demekle yetiniyor?

Olsun, bu kadarına bile âmenna.

Dün, hatırlayacaksınız, New York Times´ta (NYT) taze taze çıkan dört muhabirin imzasını taşıyan kapsamlı bir haberden hareketle Suudi Arabistan´a ABD´nin yaklaşımını yazımda işlemiştim. NYT daha önce ?büyük devrim´ diye andığı ve göklere çıkardığı Suudi Arabistan´da yaşananları, tam da o değişimi yönlendiren Veliaht Prens Muhammed bin Salman´ın Washinton´a ziyareti öncesinde bu defa yerin dibine batırıyor.

??ABD´nin dış politikası budur´´ diyordum yazımda, bir gün öpücük kondurur, bir başka gün yumruk indirir?

Oradan da yine aynı gün bu defa Washington Post´ta (WP) çıkan Türkiye değerlendirmesine sözü getirip, yazımı ??Türkiye´ye karşı da bir şeyler pişiyor diye düşündüren bir yazı´´cümlesiyle bitirmiştim.
Kekeç ??Boş bir yazı´´ demiş; WP´de çıkan değerlendirme için değil, hayır, benim yazım için?
Eh, arada sırada boş yazılar da yazmak lazım.

[Yine de bir şeyi anlamakta zorlandım: ?Boş bir yazı´ kategorisine soktuğunu açıkladığı bir yazı için Kekeç çapında bir yazar nasıl olur da köşesinin bütününü ayırır?]

Washington´da köşe kapmaca
Ancak işe bakın ki, benim ?boş yazım´ın çıktığı gün ABD´de herkesin çok önemli bulduğu bir gelişme yaşandı: Önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu kabule hazırlanan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson görevden alındı. Hem de, görevden alındığını DonaldTrump´ın herkese Twit ile duyurmasıyla öğrenerek?
Rex Tillerson´un yerine CIA´nin başındaki Mike Pompeo´yu, onun boşalttığı göreve de yardımcısı Gina Haspel´i getirdi Trump?
Benim ?boş yazı´ daha gün dolmadan birdenbire ?dolu´ bir yazıya dönüşüverdi.
Dünkü yazımın sonuna eklediğim WP´nin yazı işleri tarafından kaleme alınmış Türkiye değerlendirmesini, Türkiye´ye karşı bir şeyler pişiyor olabilir kuşkumu belli eden, ama neden böyle düşündüğümü açıklamayan tek bir cümleyle bitirmiştim.
Açıklamaya gerek görmemiştim, çünkü Trump´ın seçildiği ilk günden başlayarak yeni dönemin ülkemiz için riskli olacağına dair öngörülerimi ve o öngörülerimi destekleyen sonraki gelişmeleri okurlarımla paylaşıyorum.
Rex Tillerson o ?riski´ hiç değilse bir miktar azaltan bir figür olarak karşımıza çıkmıştı.
Mike Pompeo ise riski çoğaltabilecek bir figür.
CIA´nin başına ?tarihinin ilk kadın direktörü´ olarak geçen Gina Haspel ise gezici hapishaneler ile şöhret bulmuş biri.
Yeni bir dönem
Trump-Pompeo-Haspel üçlüsü Washington´dan ülkemizin bulunduğu bölgeye baktıklarında hayrımıza olacak bir şey düşünürler mi?
Sanmam.
??Washington daha önce de farklı değildi´´ diyen çıkabilir, ama yanılır.
Hayırsız dönem WP´de çıkan yazıyla vites büyüttü bana göre.
Kekeç bu yazıyı da ?boş´ saydıkları arasına katabilir.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER