Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Washington Post rotayı Prens Selman´dan çevirdi

Trump yanlısı The Washington Post´da da "Our New Saddam Hussein (Yeni Saddam Hüseyinimiz)" makalesi Veliaht Prens Selman´ın ABD´deki imajının ciddi bir kırılmaya uğradığını gösteriyor.

Washington Post rotayı Prens Selman´dan çevirdi

Son bir yıldır açıktan ABD medyası tarafından açıktan övülen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman´ın popülerliği çabuk söndü.

ABD Başkanı Donald Trump çizgisinde yayınları ile bilinen Washington Post gazetesi Veliaht Prens konusundaki haber çizgisini değiştirdi. "Our New Saddam Hussein (Yeni Saddam Hüseyinimiz)" başlıklı makale yayımlayan gazeteye gele nilk yorumlar tipik Amerikan tarzı "idol yap- kullan- at " politikası olduğu yönünde.

Makalede, "Saddam gaddardı ancak ülkesini modernleştiriyor, İran´a karşı duruyor, petrol akışını sürdürüyordu. Alternatifsizdi. Kimsenin ona dokunmayacağını düşünüyordu. Prens Selman da onun gibi dokunulmaz olduğunu sanıyor" denildi.

Makalede, ABD ile yakın ilişkiler içinde olan ve AB liderleri tarafından da eleştirilmekten kaçınılan Veliaht Prens´in, yakın zamanda ?Yeni bir Saddam Hüseyin? olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekilerek, ?Selman muhaliflere işkence yapmaya, Yemen´i bombalamaya ve nükleer silah kaynaklarını geliştirmeye devam ediyor. Batılı ülkeler Selman´ı hemen durdurmazsa bunun sonuçları ağır olacak? ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER