Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Voyager 2 yıldızlararası bölgeye ulaştı

NASA tarafından 1977´de uzaya gönderilen Voyager 2, yaklaşık 41 yıllık uzay serüveninin ardından yıldızlararası bölgeye ulaştı.

Voyager 2 yıldızlararası bölgeye ulaştı

ABD Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA) internet sitesinde yer alan açıklamada, 1977´de uzaya gönderilen ve şu anda dünyanın yaklaşık 11 milyar mil (17 milyar kilometre) uzağında olan Voyager 2 misyonunun Güneş Sistemi´ne veda ederek yıldızlararası bölgeye ulaştığı duyuruldu. 

Güneş Sistemi´nden 5 Kasım´da çıktığı belirlenen Voyager 2´nin, yıldızlararası bölgeye ulaşan insan yapımı 2´nci araç olduğu belirtildi.

Voyager 2´den birkaç hafta sonra uzaya fırlatılan Voyager 1 ise 2012´de bu bölgeye ulaşmıştı.

Asıl amaç Jüpiter ve Satürn´den fotoğraf çekmekti

Voyager 1 ve Voyager 2´nin asıl amacı, Jüpiter ve Satürn´ün çevresinde dolaşıp fotoğraf göndermekti.

Uzay araçları, bilim adamlarının Jüpiter´in uydusu İo üzerindeki yanardağları, Jüpiter´in ayı Europa´nın buzla kaplı yüzeyi altındaki okyanusu ve Satürn´ün ayı Titan´daki metan yağmurunu keşfetmesine yardımcı oldu.

Voyager 2 daha sonra Uranüs ve Neptün´e doğru ilerlerken, Voyager 1 ise Satürn´ün yerçekiminin etkisiyle Güneş Sistemi´nin kıyısına doğru uzaklaşmaya başladı.

Veriler Dünya´ya 17 saatte ulaşıyor

Dünyadan milyarlarca kilometre uzakta olan Voyager 1´in gönderdiği veriler, Dünya´ya 17 saatte ulaşıyor. Nükleer güçle çalışan Voyager 1 ve Voyager 2´nin üzerindeki kameralar ise uzun süre önce kapatıldı.

Toplam 983 milyon dolara mal olan uzay araçlarının üzerinde, manyetik alanlar ve kozmik ışınları incelemek için 5 farklı araç bulunuyor.

Voyager 1 ve Voyager 2 aynı zamanda 116 fotoğraf, aralarında Dünya´dan sesler, Louis Armstrong, Beethoven ve Navajo kabilesinden şarkıların bulunduğu CD´ler ile Doğu Çin´deki Amoy dilinde ´´Uzaydaki dostlarımız, nasılsınız? Vaktiniz olursa bize ziyarete gelin´´ mesajı taşıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER