Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Veysi Dündar´dan Haftasonu Ocakbaşı (3 ? 9 Aralık 2018)

Veysi DÜNDAR

Veysi Dündar´dan Haftasonu Ocakbaşı (3 ? 9 Aralık 2018)

HAFTANIN ÖZÜR OCAĞI

?HDP´nin Allah birini dahi kabul etmeyecek? kadar aklı hırsına yenik düşenlere özenip rol çalmaya çalışanlardan Sn. Tuncay Özkan hatadan dönme ferasetini de kanıtladı. Kendisini ocağı derleyip toplayan ve özür dileme büyüklüğüne sahipliği nedeniyle Ocağımızı düzenleyen bu hali ile ilk sırada anımsıyor ve yer veriyoruz.

HAFTANIN OCAK KONTROLÜ

Türkiye´de serbest piyasa ağlıyor, hür teşebbüs figan ediyor. Yıllarca hür teşebbüs diyerek velvele eden Türk sağı araba yoldan çıkınca değme devletçiye taş çıkartacak kadar kumanda ekonomisine geçti. Bundan sonrası ?kolhoz kurmak? diyor insan kendi kendine. Türk sağı pejmurdeliğinin ifşası açısından belge nitelikli günlerden geçiyoruz.

HAFTANIN ASKER OCAĞI

Biz askerde yaylalar türküsü söylenir sanırdık. Meğerse artık çağ atlanmış. Askerde sevdiğimiz siyasetçilere selam yolluyormuşuz. Asker ocağına dahi siyaseti karıştıracak kadar akıl tutulması yaşadığımız günlerdeyiz.

HAFTANIN İÇMEDEN DE SARHOŞ OLUNUR OCAĞI

Bu kadar kibir artık rahatsız edici. Birisi Zeybekçi´ye artık kanatlarını kes ve fanilerin arasına dön demeli. AKP´nin ciddi bir psikolojik travmayı haiz politik elitine İzmir´de aklı başında kimsenin oy vermemesi ve İzmir AKP oylarının tarihsel dipi görmesini bu tür demeçler vesilesi ile daha da çok arzu ediyorum.

HAFTANIN İÇ BURKAN OCAĞI

Ülkemizde suç oranlarının geometrik artışı Avrupa´nın gündemine girmiş durumda. Bundan sonra ne olur bilinmez ama böyle dramatik bir artışın işlerin gerçek yüzünü gösterdiğine şüphe yok. Barışın dilinden uzaklaşmanın kefareti ağır olmuş belli ki.

HAFTANIN TEMİZLİK OCAĞI

İnsan bedeninin yaşlandıkça varlıklarından arınmasına ?death cleaning = ölüm temizliği? deniyor. Maddi varlıklarınızı hatta kitaplarınızı bile sizden sonra dert olmasın diye elden çıkarmanız salık veriliyor. Belli ki iktidar yandaşı Dilipak bunu yanlış anlamış, fikirden de temizliğe hicret ediyor vakit daraldıkça. Reel siyasetin içinde yuvarlanıp danışmanlıklar yapıp alel usul yazılarda böyle atıp tutmaya kim inanır tabii ki: Kadir İNANIR bir de? Hadi onu da ben söylemeyeyim.

HAFTANIN UMUT OCAĞI

?Toma değil uçağınızla gelin? dediler. Çoluk çocuk genç yaşlı bir araya gelip ?ÇED ÇED ÇEDENE sar bedeni bedene? türküsünü söylediler. Çoluğa çocuğa biber gazı sıkmak hangi kitapta var? Bilen beri gelsin. Bize böyle enerji ile gelin.

HAFTANIN SINAVLI OCAĞI

Sorulara bakınca insanın başı dönüyor. Abdurrahman Dİlipak mı hazırlamış acaba? Spor deyince aklına mantar gelen tek akil belli ki o. Her yerden çıkan zamane alimi. Malesef dünya ondan yoksun. Ah ne yazık.

HAFTANIN SORUSUZ CEVAPSIZ MÜLAKAT OCAĞI

Süleyman Soylu´yu karşısına alıp soru soran gazetecinin ?önceden muhaliftiniz şimdi yanındasınız? diye sorduğu soruya ?biz CHP muhalifiyiz? diye cevap verdi Sn. Soylu. İnsan eskiden edilmiş sözleri bugün etse başına ne gelir diye kendine sormaktan ve muhalefet de eskiden amma sertmiş sonra ne olmuş diye merak etmekten alamıyor kendini.

HAFTANIN DİNOZORLU OCAĞI

Dinozor diye eski solculara denir ya. Melih Gökçek´teki bu dinozor sevgisinin kökenindeki psikolojik travmayı arayıp bulmak lazım. ?Türk çalış güven, dinozor parkı ile övün.? Belli ki, Melih bey anılarında bu işe önemli bir yer ayıracak. Dinozorların nesli tükendiği gibi bu ahir zaman keyfi politikaların da nesli tükense hayırlı olacak.

HAFTANIN KLASİK GAF OCAĞI

?Şeytanı görmedim ama bu sözün arka planını görüyorum.? Belli ki Ali Erbaş şeytanla bayağı teşrik-i mesai etmiş. Din adamı olmak ayrı şey dini sevdirmek ayrı. Ermeni çocuklar, Musevi çocuklar, Süryani çocuklar Erbaş´ı kime şikayet edecek? Biz kime şikayet edeceğiz? Sevgili Eliaçık da anında görmüş bunu: Kur´an kimin şeytanlarla beraber olduğunu bir çok yerde yazar. Bunlardan biri de kralın isteğine uygun fetva veren din alimi tiplemesidir. Ayet ?Onlara şeytana tabi olan o adamı anlat?? diye başlar. (bkz. A´raf suresi 175-176)

HAFTANIN İNAT OCAĞI

Sn. Soysal´dan köşe istesem verir mi yazılarımı Milliyet´te Hürriyet´te yayınlar mı? Para da istemiycem söz. Birisi Soysal´a sen havuzsun diye iyice bir anlatmalı. Kendinde bilinç diye birşey var. Ama anlamayana değil tabii.

HAFTANIN VAAD OCAĞI

Memleketin arsa payını al vatandaşlık bedava. Yetmez ama evet. Toptan satışlarda indirim. Cumhur İttifakı seçim kampanyasında kullanmalı. 100 m2 vatandaşlık vaadi250.000 dolara.

***

HAFTANIN KİTABI

Sn. Bahçeli´den gelecek kuşaklara önce söylediklerini reddeden siyasi duruşunun yanısıra bir de laf cambazlığı kalacak. Millet İttifakına bulduğu redifli kafiye: Zillet İttifakı. Kendisi gibi mukabele edilse redifli kafiye ne olur? En hafifinden Bulgur biraz daha düşerse Allah bilir ne olur? Lafları eğip bükmekte kendisinden fersah ötede olan ittifakın büyük ağabeyi AKP´nin ebedi lideri Sn. Erdoğan´ın bu söz sanatları mesleğini Tanıl Bora müthiş bir kitap ile bizlere gösteriyor. Her kapıyı açan her derde deva sade suya tirit ideolojik hegemonya kavramları: Yerli ve millî? Yeni Türkiye? Benim esnafım? Kimse kusura bakmasın? Büyük resmi görmek? Fıtrat? Algı operasyonu? Ölü ele geçirme? Hassasiyetlerimiz? Hegemonya? Samimiyet? Hayırlı olsun? Sıkıntı yok? Paralel? Herkesi kucaklamak? Kadim? Medeniyet denen? Kurumları yıpratmak? Restorasyon? Marjinal? Fitne? Sadakat? İtibar? Çift başlılık? Durmak yok? Sen kimsin? Biz, yaparız!? Gereği yapılır? Bedel? Kurunun yanında yaş? Manidar? Üst akıl? İltisak? İhbar celbi? Kayyım? Hiç farkı yoktur? İstifa? Merhamet? Olağanüstü? Şehitler ve şahitler? Bizim kültürümüzde yok? Malazgirt? Bayrak? Mehter? Dokunulmazlıklar? Öfke etiği? Kınama etiği? Mağdur? En doğal hakkım? Tahrik hakkı? Güruh? İbn Haldun? Felaket?
İster hemen yiyin. İster paket yapalım evde yiyin. Koskoca bir havuz medyasında belki 1000 kişi bu vokabülerden ekmek yiyor. Allah bereket versin. Daha ne olsun.

***

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz