Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Verilen sözler enkazın altında kaldı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi 10 ili de etkilerken can kaybı son açıklanan rakamlara göre 3 bin 419'a yükseldi. Yaşanan felaketin ardından arşivlerde yer alan bir haber ise yeniden gündem oldu.

Verilen sözler enkazın altında kaldı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi 10 ili de etkilerken can kaybı son açıklanan rakamlara göre 3 bin 419'a yükseldi. Yaşanan felaketin ardından arşivlerde yer alan bir haber ise yeniden gündem oldu. AFAD'ın Kahramanmaraş'ı 2020'de il afet risk azaltma planı projesinde pilot şehir seçtiği ve Soylu'nun da şehirde kurtarma birimi kurulacağını söylediği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta önce dün sabah saatlerinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ardından 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki deprem felaketi boyutunu arttırmıştı. Artçılar devam ederken son açıklanan verilere göre 3 bin 419 kişi hayatını kaybetti.

Enkaz altında kalan binlerce kişi hala kurtarılmayı beklerken arşivden çıkan haberlerde deprem merkezi Kahramanmaraş'ın üç yıl önce risk altında olduğu için "il afet risk azaltma planı projesi"nde pilot şehir seçildiği belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ı 2020’de, "il afet risk azaltma planı projesi"nde pilot şehir seçmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı projenin tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, TOKİ’yle birlikte kent merkezinde kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını söylemişti.

Güngör’ün sözünü ettiği projeye 2015’te başlanmış. AFAD’ın 19 Ağustos 2020'de düzenlendiği toplantı, Soylu başkanlığında düzenlenmişti.

Toplantıda konuşan Soylu, şunları söylemişti:

Yaklaşık 2019 Mayıs ayından itibaren burada hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu çalışma bizim için örnek ve pilot bir çalışmadır. Kahramanmaraş’ın oluşturduğu risk planını, Türkiye afet planıyla tüm Türkiye’ye teşvik edeceksek, 81 vilayetimizde toplantılarımızı yapıp risk çalışmalarını tamamlayalım. Kahramanmaraş’a en kısa sürede arama kurtarma birimimizi kuracağız.

 

Kaynak: hertaraf.com



Anahtar Kelimeler: Verilen sözler enkazın altında kaldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER