Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Venezuela´da darbeyi unutun diyalog yapın çağrısı

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "Darbe girişimi ve sınırdaki insani yardım gösterisi çöktü. Dolayısıyla artık diyalog olmalı. Muhalifler arasında bundan sonra olgunluk belirtilerini görmemizin zamanının geldiğini düşünüyorum" açıklamasında bulun

Venezuela´da darbeyi unutun diyalog yapın çağrısı

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ülkesinde ABD tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin çöktüğünü belirterek, "Artık diyalog olmalı. Muhalefette olgunluk belirtileri görmemizin zamanının geldiğini düşünüyorum." dedi. 

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesince desteklenen ve tanınan muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido´nun kendini geçici devlet başkanı ilan etmesi, muhalefet ve iktidarın yürüyüşleri, elektrik ve su kesintileri, "insani kriz" ve "insani yardım" tartışmalarının yanı sıra ABD´nin askeri müdahale tehditleri arasında ağır bir siyasi kriz yaşayan Venezuela´daki hassas durum devam ediyor.

Latin Amerika´nın dünya gündeminden düşmeyen petrol ülkesi Venezuela´nın Dışişleri Bakanı Arreaza, AA muhabirine, Kızılhaç´ın "insani" faaliyetleri, ülkedeki Rus varlığı, Türkiye ile ilişkiler ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin tavrı gibi gündemdeki tüm konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Arreaza, ülkesinde bir askeri darbe olacağını düşünenlerin yanıldığını ifade etti ve artık "Washington´daki düşünce kuruluşlarına para verilmemesi" gerektiğini dile getirdi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER