Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Venezuela Petrol Bakanı Quevedo: PDVSA´ya uygulanan yaptırımlar petrol pazarını olumsuz etkileyecek

Venezuela Petrol Bakanı ve PDVSA Başkanı Quevedo, ABD´nin uyguladığı yaptırımların dünya petrol pazarında olumsuz etkiler oluşturacağını aktardı.

Venezuela Petrol Bakanı Quevedo: PDVSA´ya uygulanan yaptırımlar petrol pazarını olumsuz etkileyecek

Venezuela Petrol Bakanı ve Venezuela´´nın devlet petrol şirketi PDVSA´nın Başkanı Manuel Quevedo, Venezuelalı gazeteci Jose Vicente Rangel´e verdiği mülakatta ABD´nin PDVSA ve Venezuela´nın ABD´deki petrokimya şirketi Citgo´ya uyguladığı yaptırımları ve etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD´nin geçen hafta PDVSA´ya uygulayacağını duyurduğu yaptırımların az bir zararla geçmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Quevedo, bunun dünya petrol pazarında önemli olumsuz etkiler oluşturacağının altını çizdi.

"ABD´nin uyguladığı yaptırım petrol fiyatlarını etkileyecek"

Quevedo ABD´nin uyguladığı yaptırım ve ekonomik savaşların 2019 yılında petrol fiyatlarını etkileyeceğini belirtti.

Venezuela´nın ABD´deki petrokimya şirketi Citgo´ya getirilen yaptırımlara da değinen Quevedo, yaptırımlarla Venezuela´nın petrol göndermeye devam etmesinin ve buradan elde edilen gelirin ise kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun planlarında kullanılmasının hedeflendiğine dikkati çekti.

"Yaptırımlar kanalıyla gerçekleştirilmeye çalışılan bir hırısızlık"

Quevedo, "Citgo´ya yapılan tamamen yasadışı ve yaptırımlar kanalıyla gerçekleştirilmeye çalışılan bir hırısızlık." ifadelerini kullandı.

ABD, 28 Ocak´ta PDVSA´ya yaptırım kararı almış, Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun meşruiyetini tanımayan Juan Guaido, aynı gün şirketin banka hesaplarının kontrolünün kendisine geçtiğini duyurmuştu.

Önceki yaptırımları yüzünden Citgo Petroleum Ağustos 2017´den bu yana Venezuela´ya para transferi gerçekleştiremiyor. Şirket bunun yerine Venezuela ve diğer ülkelere rafine edilmiş petrol ve petrol ürünleri satıyor.

Venezuela petrolünün ABD´deki en büyük ithalatçısı olan Citgo´nun ABD´de 3 bin 500 çalışanı, 5 binden fazla benzin istasyonu, 9 boru hattı ve günlük ortalama 760 bin varillik ham petrolü işleyen 3 rafinerisi bulunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER