Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Velilerin yüzde 70'i yüz yüze eğitim kararını doğru buluyor

Yüz yüze eğitim kararını doğru bulan velilerin oranı MEB'in ilk duyurduğu döneme göre arttı.

Velilerin yüzde 70

Salgının üzerinden 1,5 yıl geçmesinin ardından koronavirüs aşılarının da bulunmasıyla Türkiye okullarda yüz yüze eğitime başladı.

Bir yandan okullarda tedbirlerin nasıl alınacağı üzerinden durulurken, aşı olmayan eğitim personelin salgının seyrini ne yönde etkileyeceği konuşuluyor. Bir diğer önemli konu ise çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağı

Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması 71. dönem başlıklı yüz yüze eğitime ilişkin yaptığı araştırmayı kamuoyuna sundu. Araştırmaya göre ebeveynlerin yüzde 70'i yüz yüze eğitim kararını doğru buluyor. Bu oran Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı duyurduğu ilk tarifte yüzde 57 iken günümüze geldiğimizde daha da arttı.

Velilerin yüzde 62'si çocuklarının okula gitmesini güvenli bulurken her 10 veliden üçü bunu güvenilir bulmuyor.

ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEYECEKLER YÜZDE 5

Her ne kadar her 10 ebeveynden 3’ü çocukların yüz yüze eğitim alması için okula göndermeyi güvenli bulmasa da yine de %85’i okula göndereceğini belirtiyor. Okula göndermeyeceğini söyleyen ebeveynlerin oranı %5. Gönderip göndermeme konusunda emin olmayan ebeveynlerin oranı ise %10.

Çocuklarının okula gidebilmesi için ebeveynlere aşı zorunluğu getirilmesi gibi bir karar çıkması durumunda ebeveynlerin %61’i bu kararı destekleyeceğini belirtti. %30’u ise bu karara karşı çıkmakta.

12 yaş üstü çocuklara aşı yaptırılması gibi bir durum söz konusu olduğunda da 12 yaş üstü çocuk sahibi olan ebeveynlerin %58’i çocuklarına aşı yaptıracağını söylüyor. Çocuklara aşı yaptırmaya karşı çıkan ebeveynlerin oranı %11. Her 10 ebeveynden 3’ü ise aşı yaptırıp yaptırmama konusunda emin değil ya da bu konuda bir fikir beyan etmedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER