Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Veliahtların Filistin ihaneti

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs kararı gözleri bir kez daha İsrail ve ABD ile sıkı ilişkileri bulunan veliaht prenslere çevirdi.

Veliahtların Filistin ihaneti

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararı ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed´in, Jared Kushner ve Yahudi lobisi ile yakın ilişkileri yeniden gündeme geldi.

Yeni Şafak´ın haberine göre her ne kadar Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Donald Trump´la yaptığı telefon görüşmesinde, ?ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasının, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği tırmandıracağı? uyarısında bulunduğu söylense de oğlu Muhammed bin Selman´ın kapalı kapılar ardında Kudüs pazarlığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ekim ayı sonunda Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile biraraya gelen Veliaht Prens, bir hafta sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ı Riyad´a çağırarak yeni "Barış planı"nı sunmuştu.

Plana göre Kudüs tamamen İsrail´e bırakılırken, Kudüs´ün doğusundaki Abu Dis kenti, Filistin´in başkenti olarak teklif ediliyordu. Selman´ın teklife dair, Abbas´a ?ya kabul et ya da istifa et? baskısında bulunduğu da konuya yakın kişilerce dile getirilmişti.

BAE´NİN SESSİZLİĞİ

BAE Veliaht Prensi Zayed´in de İsrail ve Washington´daki Yahudi lobisi ile derin ilişkileri bulunuyor. Zayed, Tel-Aviv´in bölgedeki çıkarlarına paralel uyguladığı politikalar ile dikkat çekiyor. Bu politikaların başında da Filistin meselesinin İsrail çıkarlarına uygun şekilde çözülmesi bulunuyor. BAE´nin Trump´ın Kudüs kararına ilişkin sessizliği de bu politika ile ilişkilendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Veliahtların Filistin ihaneti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER