Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ve AK Parti ´yeniden seçim´ dedi

AK Parti, Büyükçekmece´deki usulsüz seçmen kaydı iddiası üzerinden ?tam kanunsuzluk´ oluşmasını gerekçe gösterdi. İstanbul´da seçimlerin yenilenmesi için YSK´ya olağanüstü itiraz yapılacağını duyurdu.

Ve AK Parti ´yeniden seçim´ dedi

31 Mart seçimlerinde sonucu en çok tartışılan İstanbul için yeniden seçim gündeme geldi. AK Parti´nin İlçe Seçim Kurulları´nın reddettiği tüm oyların sayımı talebini İl Seçim Kurulu´da radddetmişti. Son itiraz merci olarak YSK´nın kapısını çalan AK Parti´nin bu talebi yine kabul görmedi. Ancak AK Parti bu kez Büyükçekmece´de 19 Ocak´ta yapılan bir operasyonu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK´ya gideceklerini, İstanbul´da seçimlerin yenilenmesini talep ettiklerini açıkladı. Yavuz, seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle olağanüstü itiraz edilebileceğini belirterek ?Biz de bu yolu kullanarak, dile getirdiklerimizi, dilekçemize işlemek suretiyle diyeceğiz ki, ?seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var, onun için bu olağanüstü itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul´da seçimin yenilenmesini istiyoruz? dedi. YSK´nın 51 sandıkta sayım kararının bir anlamı olmadığını söyleyen Yavuz ?Bu 51 sandığın sayımına karar verilmesini anlamış değilim. Biz bu 51 sandığı örnek verdik. Bunlara ilişkin bir sayım istemedik. ?Bu örneklerle birlikte binlercesi var´ dedik. Bu şimdi neyi değiştirecek? Hiçbir şeyi. Bu 51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yoktur? diye konuştu.

?Hala FETÖ temizlenmemiş olabilir mi?? sorusunu yanıtlayan Yavuz, ?Birilerinin oradan, onlardan da istifade etmek işine gelmiş olabilir. Birçok kesim ve kişi, bu konuda işbirliği yapmış olabilir. Buna ilişkin ne yapıldığı, neler yapıldığına ilişkin önümüzdeki süreçte sizlerle daha farklı şeyler de paylaşacağız. Emin olun, buradan YSK´ya olağanüstü itiraz yöntemiyle başvurmamız ötesinde emin olun çok soruşturma çıkacak. Biz birçok hususla ilgili suç duyurusunda bulunacağız? diye konuştu.

Haberin devamı...



Anahtar Kelimeler: Parti yeniden seçim dedi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER