Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Vahşetin 1 numarası sır oldu

Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen infaz ekibinin beyni ve Suudi veliaht Prensi MbS´nin kara kutusu Kahtani kayıplara karıştı. Riyad´ta başlayan davanın ilk duruşmasına da katılmayan tetikçinin nerede olduğu bilinmiyor. Yerel kaynaklar 11 sanığın katıldığı

Vahşetin 1 numarası sır oldu

Geçen yıl 2 Ekim´de İstanbul´daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu´nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının ilk duruşması görüldü. Cinayet zanlısı 11 kişi Riyad´da hakim karşısına çıktı. Ancak duruşmaya cinayetin azmettiricisi olduğu ve olayda büyük rol aldığı düşünülen Veliaht Prens Muhammed Bin Selmanı´n eski başdanışmanı ve sağ kolu Suud El Kahtani katılmadı. Baş şüphelinin mahkemeye çıkmaması Riyad´ın suikastın bir numarasını koruduğu yorumlarına neden oldu.

2018 yılında uluslararası kamuoyunun gündemine damga vuran İstanbul´da hunharca öldürülen ve sorumluları hala cezalandırılmayan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sorumlu olduğu düşünülen 11 kişi Riyad´da mahkemeye çıkarıldı. Yerel basında yer alan haberlerde ismi açıklanmayan bu kişiler arasında saldırıyı düzenleyen ve bu cinayetin arkasındaki isim olduğu tahmin edilen Veliah Prens Muhammed bin Selman´ın eski başdanışmanı Kahtani´nin yer almadığı belrtildi.Veliath Prens Selman´ın danışmanı olan ve kraliyet ailesinde büyük bir ağırlığı olan Kahtani´nin duruşmada yer almaması ve yargılanmaması uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı. Suudi Arabistan´da bulunan üst düzey bazı yetkililer, ?Duruşmada yer alan 11 kişi arasında Kahtani yok. Kahtani´nin olmaması ne anlama geliyor? Suudiler onu koruyor mu yoksa ayrı bir yerde mi ceza verecekler? Bunu kimse bilmiyor? dedi. Yetkililer, yargılanan 11 kişiden 5´inin idam cezasıyla karşı karşıya olduğunu da aktarırken Kahtani´nin duruşmalarda yer almamasının sebebi netlik kazanmadı. Bu arada haber janslarına konuşan Batılı yetkililer, cinayetle bağlantılı olduğu bilinen Kahtani´nin yargılananlar arasında olmadığını doğrularken, Kahtani´nin Suudiler tarafından korunuyor olabileceğini ya da ?ayrıca cezalandırılabileceğini? öne sürdüler.

Haberin devamı...

 



Anahtar Kelimeler: Vahşetin numarası oldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER