Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÜRDÜNLÜ MİLLETVEKİLİNDEN BAŞBAKANA ÇAĞRI: TÜRKİYE´DEN İLHAM AL

Ürdünlü milletvekili Kemal ez-Zagul, Başbakan Ömer er-Rezzaz´a Türkiye´nin hükümet kurma tecrübelerinden ilham alma çağrısı yaptı.

ÜRDÜNLÜ MİLLETVEKİLİNDEN BAŞBAKANA ÇAĞRI: TÜRKİYE´DEN İLHAM AL

Rezzaz hükümetinin bakanlık programını görüşmek üzere düzenlenen parlamento oturumlarında konuşan milletvekilleri, bakanlık sayısının fazla olduğu eleştirisinde bulundu.

Milletvekili Muhammed el-Ayasara, "29 bakanlıktan oluşan bir hükümet kuruldu, Türkiye ise 16 bakanlıkla 90 milyonun işlerini yürüten bir hükümet kurdu. Mesele sayı değil sayın Başbakan." ifadelerini kullandı.

Diğer bir Milletvekili Kemal ez-Zagul ise, "Başbakanın hemen Türkiye´yi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı başarısından dolayı tebrik edip, sadece 16 bakanlıktan oluşan bir hükümet kurmasından ilham almasını umuyordum." diye konuştu.

Zagul, Ürdün hükümetinin Dünya Bankası´yla yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerek, Başbakan Rezzaz´ın Türkiye´nin uluslararası finans kurumlarına nasıl borç verebilir bir düzeye geldiğini öğrenmeye çalışmasını beklediğini belirtti.

Ürdün´de eski Başbakan Hani el-Mulki, tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısına karşı düzenlenen yoğun protestolarda okların hükümete çevrilmesi üzerine istifa etmiş, Kral Abdullah da Eğitim Bakanı Ömer er-Rezzaz´ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Rezzaz ve kabine üyeleri, 14 Haziran´da yemin ederek göreve başlamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER