Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÜRDÜN´DEN ´TÜRKİYE´ AÇIKLAMASI: HABER DOĞRU DEĞİL

Ürdün, işgal altındaki Doğu Kudüs´te Türkiye´nin yürüttüğü faaliyetlerinden dolayı İsrail´i uyardığı yönündeki iddiaları yalanladı.

ÜRDÜN´DEN ´TÜRKİYE´ AÇIKLAMASI: HABER DOĞRU DEĞİL

Ürdün´den üst bir düzey bir yetkili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Haber doğru değil." dedi.

İsrail´in Haaretz gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, Suudi Arabistan, Ürdün ve Filistin yönetimlerinin geçen yıl İsrail makamlarına "Türkiye´nin işgal altındaki Doğu Kudüs´te yürüttüğü faaliyetlerin endişelere yol açtığı" yönünde çeşitli mesajlar ilettiği iddia edilmişti.

Söz konusu mesajlarda ayrıca Türkiye´nin bu faaliyetlerinin hem bu ülkeler hem de Tel Aviv´in menfaatlerini tehlikeye attığının kaydedildiği öne sürülmüştü. 

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani de söz konusu iddiayı değerlendirerek, İsrail hükümetinin, "İsrail basınında yayınladığı yalanlar" üzerinden Türkiye-Filistin ilişkilerini temelden sarsmayı hedeflediğini ifade etmiş, Türkiye´nin Kudüs´teki faaliyetleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın rolünden memnuniyet duyduklarını vurgulamıştı.

Suudi Arabistan´dan ise Haaretz gazetesinin haberine dair şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER